Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La Generalitat inicia la consulta pública prèvia a l’elaboració de la Llei de transports de viatgers

ACN Barcelona.-La Generalitat iniciarà aquesta setmana la consulta pública prèvia a l’elaboració de la Llei de transports de viatgers en vehicles de fins a nou places i que ha de […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-La Generalitat iniciarà aquesta setmana la consulta pública prèvia a l’elaboració de la Llei de transports de viatgers en vehicles de fins a nou places i que ha de regular el sector de les VTC i el taxi. L’Executiu va aprovar en el Consell de Govern la memòria preliminar i ara s’obrirà un període de 30 dies hàbils perquè els sectors implicats i els ciutadans podran fer les seves aportacions. A partir d’aquí, el Departament de Territori i Sostenibilitat començarà a redactar la futura llei en coordinació amb altres departaments del Govern. L’objectiu és aprovar el projecte de llei a la primavera i iniciar així la tramitació parlamentària. D’altra banda, Territori ha ampliat a deu dies més l’expedient obert a Cabify perquè expliqui com està prestant el servei ja que la documentació aportada fins ara no és suficient.

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha traslladat al Consell del Taxi el calendari amb què treballa Territori per a la redacció de la futura llei i ha informat sobre l’estat de l’expedient a Prestige&Limousine, del grup Cabify, obert fa unes setmanes perquè clarifiqués com presta el servei després que la plataforma anunciés el retorn a Barcelona sota un nou model de negoci, en què la precontractació de 15 minuts -establerta que en decret aprovat a finals de gener i convalidat al Parlament un mes després- només seria necessària abans del primer trajecte. Per aquest motiu, el Departament ha ampliat l’expedient deu dies més i demana que l’empresa “informi de manera clara i inequívoca sobre la manera com està operant a Catalunya”.D’altra banda, el Consell del Taxi ha servit també per valorar positivament l’entrada en funcionament, segons s’ha fet públic aquesta setmana, de dues plataformes VTC que operaran des de Barcelona i que arriben uns mesos després de l’aprovació de la nova normativa catalana en matèria de transport de viatgers a través del lloguer de vehicles amb conductor.