Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

La Generalitat impulsa un camp d’innovació per reforçar el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració

ACN Barcelona.-La Generalitat ha impulsat un camp d’innovació per reforçar el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració el 23 i 24 d’octubre. La iniciativa compta amb el […]

Agències 06/08/2019

ACN Barcelona.-La Generalitat ha impulsat un camp d’innovació per reforçar el sentit de pertinença dels joves fills de la immigració el 23 i 24 d’octubre. La iniciativa compta amb el finançament i la col·laboració del Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea (JRC) i aplegarà durant dos dies a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat una cinquantena d’experts en diverses disciplines, representants d’administracions i responsables d’entitats vinculades a aquesta franja de la població. La iniciativa, que busca aconseguir una societat catalana pluricultural i cohesionada, té un enfocament bidireccional tant pel que fa a la població autòctona com pel que fa a la població nouvinguda.

Després d’un procés participatiu impulsat per l’Escola d’Administració Pública (EAPC) el 2018, el camp d’innovació es desdoblarà en quatre reptes principals: construir el sentit de pertinença a una cultura pública comuna, millorar la interacció entre joves, augmentar la participació en la vida pública i millorar la igualtat d’oportunitats dels joves.L’Escola vol atraure la comunitat científica a fer la recerca que proporcioni les evidències necessàries per a l’orientació de polítiques sobre aquests reptes socials. Es tracta d’identificar i prototipar propostes d’actuació que s’incorporaran al Pla de ciutadania i de les migracions entre els anys 2021 i 2024. Segons dades de padró de 2018, Catalunya compta amb més d’un milió de persones amb nacionalitat estrangera, de les quals gairebé 300.000 tenen de 0 a 24 anys. És a dir, representen el 30% del conjunt d’estrangers quan, per exemple, la mitjana catalana de població jove de 15 a 29 anys supera lleugerament el 20%. Aquesta diferència indica com la població immigrada és més jove que l’autòctona i ha contribuït a rejovenir Catalunya en un context de progressiu envelliment. Per aquest ordre, el Marroc, Romania i la Xina són els països d’origen més nombrosos, tot i que la distribució per comarques és bastant dispar.