Dijous, 9 d'Abril de 2020 - Edició 623
La República

La Generalitat i la Federació de Vela impulsen un projecte per reduir l’ús d’ampolles de plàstic entre els navegants

ACN Barcelona.-Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de vela han impulsat una campanya per reduir l’ús d’ampolles de plàstic entre els navegants. La iniciativa facilitarà ampolles reutilitzables i […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Barcelona.-Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de vela han impulsat una campanya per reduir l’ús d’ampolles de plàstic entre els navegants. La iniciativa facilitarà ampolles reutilitzables i de baix impacte ambiental als usuaris dels clubs nàutics i les escoles de vela de la Federació amb seu als ports de la Generalitat. Sota el lema ‘Hidratem consciències, reduïm residus’ i ‘Per un mar sense plàstics’, el projecte ‘Porta’m’ vol conscienciar sobre la importància de fer servir ampolles reutilitzables, com a alternativa sostenible a les d’un sol ús. Els usuaris podran obtenir aquests envasos dirigint-se als ‘Punts Porta’m’ a través d’un codi QR i després de completar un formulari sobre la sostenibilitat.

El projecte s’emmarca dins del Manual de bones pràctiques del navegant, presentat recentment. Aquest està dirigit a esportistes, participants en regates, monitors, escolars i navegants que desenvolupen activitats en un port i pretén conscienciar-los sobre bones pràctiques en el desenvolupament de la seva activitat. La campanya s’ha presentat aquest dijous en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha destacat la importància d’incidir en la lluita contra la contaminació i evitar l’ús d’ampolles de plàstic d’un sol ús “en un moment en que s’ha declarat l’emergència climàtica a Catalunya”.De la seva banda, el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, ha afirmat que “la figura de la gent de mar ha de ser clau per assolir els reptes mediambientals” pel que respecte al medi marí.

Relacionats