Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La Generalitat i la Creu Roja signen un conveni de 4 MEUR per garantir l’alimentació infantil a famílies vulnerables

ACN Manresa.-El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies vulnerables amb infants a càrrec. El conseller Chakir el Homrani […]

Avatar
Agències 13/12/2020

ACN Manresa.-El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha signat un conveni amb la Creu Roja per atendre famílies vulnerables amb infants a càrrec. El conseller Chakir el Homrani ha detallat aquest diumenge des de Manresa que es tracta d’un programa de sis mesos que pretén garantir l’alimentació infantil a 14.000 famílies vulnerables i que està dotat amb quatre milions d’euros. La presentació d’aquest acord s’ha fet a l’alberg de Manresa, que s’ha habilitat per acollir persones afectades per la covid-19 que no tenen un domicili adient per fer la quarantena. Concretament, allotjarà contactes de positius i positius asimptomàtics. L’alberg podrà atendre fins a 59 persones en una desena d’habitacions i donarà servei a la regió sanitària central.

El conseller ha explicat que el conveni signat amb la Creu Roja “permetrà garantir ajudes bàsiques a famílies amb infants a càrrec i detectar aquelles situacions personals que s’han agreujat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia”. De fet, el departament espera “poder atendre més de 14.000 famílies” entre els mesos de gener i juny gràcies a aquest acord, que ha suposat una inversió de quatre milions d’euros i que és una renovació del conveni d’un milió d’euros signat amb aquesta entitat el maig.El programa permetrà garantir les necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i cura dels infants. Les ajudes es donaran a través d’unes targetes carregades amb imports que van dels 75 als 125 euros en funció del nombre de persones de les unitats familiars. D’aquesta manera, Treball, Afers Socials i Famílies vol potenciar la compra de proximitat i “donar autonomia” als usuaris a l’hora d’escollir els productes que adquireixen. A més, amb la renovació del conveni s’ha volgut “fer una passa més” perquè la Creu Roja assessorarà els beneficiaris sobre els recursos i serveis del conjunt de la xarxa de protecció social als quals poden accedir com l’ingrés mínim vital, la renda garantida de ciutadania o el bo social elèctric. “Moltes vegades no hi ha únicament desigualtats de capital econòmic, hi ha desigualtats de capital cultural, de capacitat relacional…”, ha reflexionat en veu alta el Homrani tot afegint que moltes persones “necessiten un acompanyament entorn del seu apoderament”.El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha explicat que amb el conveni signat amb la Generalitat continuaran “amb la tasca que van començar el mes de maig”. Concretament, esperen “superar les 42.000 ajudes perquè les famílies amb infants i joves menors de 18 anys amb alta vulnerabilitat puguin tenir les necessitats bàsiques al dia: salut, alimentació, escolarització…”. “Ho farem a través de les més de 100 Assemblees Comarcals i Locals que donen servei a més de 300 municipis a Catalunya”, ha detallat Quitet tot destacant que també comptaran amb la col·laboració dels ajuntaments, els consells comarcals i els serveis socials”.L’alberg de Manresa garantià aïllaments correctesEl Homrani ha explicat que l’alberg de Manresa és un dels espais que el seu departament ha obert amb la Creu Roja “per assegurar el dret a poder fer un bon confinament” a “aquelles persones que per la seva situació de vulnerabilitat no poden fer una quarantena adequada a la seva llar”. En aquest espai s’hi derivaran persones pendents de resultats de proves de la covid-19, positius asimptomàtics i contactes estrets d’infectats. De fet, el departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha obert centres similars a la Vall d’en Bas, Bellpuig, Altafulla, Vic, Llinars del Vallès i Sant Jaume d’Enveja. Tots aquests espais acolliran persones que no disposen d’un domicili o espai per fer un aïllament correctament perquè viuen en pisos compartits o en espais que no compleixen els requisits.