Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La Generalitat forma més d’un miler de professionals dels serveis socials en l’atenció a les violències masclistes

ACN Barcelona.-El Departament de Drets Socials ha format 1.147 professionals dels serveis socials en perspectiva de gènere interseccional i atenció a les violències masclistes. A través d’un cicle de seminaris […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Drets Socials ha format 1.147 professionals dels serveis socials en perspectiva de gènere interseccional i atenció a les violències masclistes. A través d’un cicle de seminaris web, es dota d’eines als professionals perquè les intervencions es facin “amb una mirada interseccional” davant les situacions de violència masclista amb les que es troben. El cicle aborda la problemàtica de la violència en els contextos de les dones sensellar, les que pateixen algun tipus de discapacitat, les dones grans, les dones en situació de drogodependència i les dones amb problemes de salut mental.

A la vegada també s’aborda la violència masclista des d’altres rols que la pateixen, com és el cas dels fills, o bé que l’exerceixen, els agressors.Aquest tipus de formacions reforcen les eines pràctiques dels professionals de serveis socials per a la prevenció de les desigualtats de gènere i les violències masclistes, la detecció de casos, les derivacions a la xarxa d’atenció especialitzada i el seguiment dels processos, a més de la dotació d’eines a les dones per a la seva recuperació i reparació.