Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La Generalitat engega una campanya per conscienciar sobre la violència masclista contra les dones grans

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat una campanya a xarxes socials per conscienciar sobre les violències masclistes que pateixen les dones grans. Sota l’eslògan ‘Les […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat una campanya a xarxes socials per conscienciar sobre les violències masclistes que pateixen les dones grans. Sota l’eslògan ‘Les violències masclistes contra les dones grans no són petites. A grans dones, grans respostes’, la Generalitat pretén sensibilitzar sobre una problemàtica que asseguren que està invisibilitzada. La campanya consta de quatre vídeos que reflecteixen diversos tipus de violència masclista en diferents àmbits, com la família, la parella o l’entorn laboral. Segons el Departament, la iniciativa vol fer visible les violències “més invisibilitzades i naturalitzades” que pateixen les dones grans.

També s’imprimiran 3.600 cartells que es repartiran als equipaments de la Direcció D’acció Cívica i Comunitària, com casals cívics, casals de gent gran o oficines del Departament.Algunes de les violències que es vol denunciar són la incapacitat de decidir sobre l’economia familiar, la submissió a les tasques reproductives, a les decisions del marit o la família i el poc respecte a les seves opinions i decisions pel fet de ser dones grans. “Els rols i estereotipis sobre les dones grans encara avui són vigents i es perpetuen pel fet de ser dones i de tenir una determinada edat, reduint així els seus drets i oportunitats de tenir una vida plena i lliure”, diu el Departament.Segons la Generalitat, les persones grans representen gairebé una quarta part de la població de Catalunya. De mitjana, el 63,08% són dones, però aquest percentatge arriba fins el 77% en edats més avançades.