Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Generalitat eliminarà els dos passos a nivell al Camí de Grenyana de Lleida

ACN Lleida.-El Govern està treballant, d’acord amb l’Ajuntament de Lleida, el projecte per construir un baixador ferroviari de la línia Lleida-La Pobla al polígon El Segre, una obra que també […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Lleida.-El Govern està treballant, d’acord amb l’Ajuntament de Lleida, el projecte per construir un baixador ferroviari de la línia Lleida-La Pobla al polígon El Segre, una obra que també inclourà la supressió dels dos passos a nivell que actualment creuen el Camí de Grenyana. Així ho han explicat aquest dimarts als representants dels veïns d’aquesta partida el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, i el regidor de l’Horta, Joan Ramon Castro, en una trobada que també ha comptat amb tècnics responsables del projecte. El projecte del baixador està quantificat provisionalment en 1,3 milions d’euros i la voluntat és tenir el projecte constructiu durant el primer trimestre del 2021.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat,ha destacat que es tracta d’un projecte “ambiciós” ja que “no és només un baixador de FGC, sinó que es pretén aprofitar aquesta actuació per eliminar els passos a nivell, perquè la llei obliga a fer-ho i perquè són punts on el risc d’un possible accident és superior”. A més, “el del Molí de Grenyana és dels més importants quant a pas de vehicles pesants per les indústries que hi ha a la zona”, ha assenyalat Gavín.L’objectiu de la trobada, ha assenyalat Postius, és “acabar de perfilar el projecte amb la complicitat del veïnat, que és qui coneix la realitat del territori”. Així mateix, el tinent d’alcalde de la Paeria ha dit que cal aprofitar “aquesta sinergia” que ha de permetre, per un costat, disposar d’un baixador que permeti donar servei als treballadors del Polígon El Segre i, per una altra banda, vincular aquesta infraestructura a l’agroturisme, ja que el fet de disposar d’un baixador al costat de la Mitjana “obre moltes possibilitats”. “Hi estem treballant perquè creiem que és una molt bona oportunitat per complementar les funcions d’aquest baixador des d’aquest punt de vista turístic”, ha expressat Postius. A més, ha remarcat que “suposa una inversió molt important per a la ciutat de Lleida” i, per això, la Paeria va creure necessari traslladar a la Generalitat la necessitat de comptar amb la complicitat dels veïns d’aquesta àrea, que “són qui coneixen la realitat del territori”.El primer tinent d’alcalde ha posat de relleu que aquest projecte “serà molt important per a la zona”, ja que “permetrà millorar-hi la seguretat viària i afavorir la mobilitat tant dels treballadors i indústries del polígon com dels veïns de la partida”.La proposta amb la qual treballa el Govern, que encara no és definitiva, preveu situar el baixador al costat de l’antic Molí de Grenyana i mantenir en aquest punt només una passarel·la per a vianants i ciclistes, eliminant definitivament aquest pas a nivell i també un altre situat més al nord. Per permetre el pas de vehicles entre el Camí de Grenyana i el polígon industrial es construiria un nou enllaç amb l’avinguda Indústria elevat sobre la via, en una zona més segura, prop de la rotonda amb la C-13. Així es vol reduir també el trànsit de vehicles pesants al tram inicial del Camí de Grenyana. Tot i això, en funció de les aportacions i suggeriments dels veïns podrien haver modificacions.