Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

La Generalitat destina 550.000 euros a impulsar la “competitivitat i qualitat” del sector artesanal a Catalunya

ACN Barcelona.-La Generalitat destinarà 550.00 euros per reactivar el sector artesanal després de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19 i per fomentar-ne la “competitivitat i qualitat”, segons […]

Avatar
Agències 11/05/2021

ACN Barcelona.-La Generalitat destinarà 550.00 euros per reactivar el sector artesanal després de la crisi generada per la pandèmia de la covid-19 i per fomentar-ne la “competitivitat i qualitat”, segons ha anunciat aquest dimarts la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta. Ho ha fet en el marc de l’acte inaugural del Congrés Professional d’Artesania, que té per lema ‘Welcome: del souvenir a l’experiència’. Durant la intervenció Vilalta també ha anunciat la creació del programa Rutes Artesanes Catalunya. Es tracta d’una oferta de vuit rutes turístiques que tenen l’objectiu de “potenciar el patrimoni artesanal i posicionar l’artesania en el mapa turístic català”, segons ha indicat la responsable de Comerç.

La iniciativa, que es posarà en marxa el setembre, inclourà zones d’oficis singulars, punts d’interès artesanal i museus vinculats a l’artesania repartits per tot el territori. Són una quarantena de localitzacions que es complementaran amb un suport audiovisual i que serviran per “posar en valor l’autoria i l’ofici, així com l’entorn que ha afavorit l’aparició d’aquesta activitat arreu del país”.Vilalta ha volgut incidir en la voluntat del Govern d’estar “al costat del sector artesanal”, especialment en aquest context de pandèmia, per aconseguir “millorar-ne la posada al dia, modernització i rendibilitat, i impulsar-ne alhora un creixement sostenible i respectuós amb l’entorn i el medi ambient”. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement obre demà la convocatòria de les subvencions en l’àmbit de l’artesania, i estarà disponible fins al proper 15 de juny. Igualment, pel que fa als ajuts, aquests s’inclouen en dos programes que volen fomentar actuacions per “potenciar” la transformació digital i “promoure” la comercialització dels productes de les empreses artesanes.Un dels programes està enfocat al creixement i competitivitat de l’empresa artesana per reforçar-ne l’estructura. L’altre dona suport als municipis per fomentar la implantació d’establiments d’activitats singulars de caràcter artesanal i prestigiar les fires i mercats d’artesania. La sol·licitud dels ajuts es farà telemàticament. Finalment Vilalta ha incidit en la necessitat de poder celebrar aquesta segona edició del Congrés Professional d’Artesania per “facilitar i dotar de noves eines el sector per afrontar els reptes de futur amb èxit i estar forts i preparats per a la revolució de l’artesania”. El Congrés, que acaba demà, inclou ponències, taules rodones i presentacions de casos d’èxit en format virtual.