Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La Generalitat destina 1,4 MEUR els propers dos anys al nou edifici central dels jutjats de Vic

ACN Vic.-L’Antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic es reformarà i es connectarà amb la seu judicial del carrer Bisbe Morgades. El comptes del Govern preveuen destinar-hi 1,4 MEUR […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Vic.-L’Antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic es reformarà i es connectarà amb la seu judicial del carrer Bisbe Morgades. El comptes del Govern preveuen destinar-hi 1,4 MEUR en total, 400.000 aquest any i 1 MEUR l’any vinent. En total, 1,4 milions que serviran per remodelar i adequar la Casa Serra i Moret, propietat de l’Ajuntament de Vic, qui ja va cedir-ne l’ús durant 20 anys a la Generalitat. Les obres podrien implicar el retorn dels judicis penals, que des del mes d’octubre se celebren a Manresa per raons d’espai. És previst que els treballs comencin ja durant el primer trimestre d’aquest any i durin 12 mesos.

L’edifici de l’antiga seu de la Guàrdia Urbana de Vic, a la Rambla Hospital, ja està parcialment ocupat pel Jutjat número 5. Quan acabin les obres, com que l’espai de la Rambla Hospital i els jutjats del Bisbe Morgades són contigus, quedaran connectats per l’interior. A banda de la connexió dels edificis, les obres preveuen la instal·lació d’un ascensor per superar les actuals barreres arquitectòniques. En conjunt, el nou equipament judicial arribarà als 3.304 metres quadrats, prop de 900 més que els actuals. Pel que fa als espais que tindrà els nous jutjats en destaca una nova zona de custòdia per a detinguts i el disseny de circuits i zones per preservar les víctimes, especialment les de violència masclista.