Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Generalitat definirà el servei del tren llançadora al Prat i reclama operar-lo a través d’FGC

ACN Barcelona.-La Generalitat definirà el servei del tren llançadora entre les terminals de l’aeroport del Prat i l’estació de Sants i aposta perquè continuï cap al passeig de Gràcia i […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-La Generalitat definirà el servei del tren llançadora entre les terminals de l’aeroport del Prat i l’estació de Sants i aposta perquè continuï cap al passeig de Gràcia i fins l’estació de Sant Andreu Comtal. Ho ha explicat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una atenció als mitjans a la seu del departament. Calvet ha assegurat que el ministeri de Foment i, concretament Adif, ha reconegut -en resposta a una carta de Territori- que és la Generalitat qui té la capacitat de definir com serà el servei (freqüències de pas, estàndards de qualitat, entre d’altres), ja que es prestarà íntegrament en territori català. Segons ha dit el titular de Territori, el tren llançadora tindrà ample de via ibèric per tal de poder entrar per les vies ordinàries a Sants i, en la mesura del possible, fins al centre de Barcelona. A més, Calvet ha reclamat operar el servei a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). “Estem en condicions de prestar-lo directament”, ha dit. Calvet ha instat Adif a licitar les obres per desenvolupar la segona fase.

La segona fase de les obres implicarà instal·lar les vies i catenàries del tren. Calvet ha dit que s’ha de desenvolupar “de manera immediata”. “Necessitem que les obres estiguin acabades per definir un bon servei”, ha argumentat. Calvet ha negat que la definició del servei de la llançadora estigui retardant les licitacions. La primera fase de l’obra ha consistit en la perforació del túnel per on ha de passar el tren, per sota de la pista principal de l’aeroport.