Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

La Generalitat comprarà per 1,4 MEUR els estanys de Sant Antoni als Aiguamolls i els regenerar juntament amb Vilaüt

ACN Castelló d’Empúries – El Departament d’Acció Climàtica comprarà per 1,4 MEUR dels estanys de Sant Antoni, als Aiguamolls de l’Empordà, i els regenerarà aquest espai juntament amb l’estany de […]

Agències 02/02/2023

ACN Castelló d’Empúries – El Departament d’Acció Climàtica comprarà per 1,4 MEUR dels estanys de Sant Antoni, als Aiguamolls de l’Empordà, i els regenerarà aquest espai juntament amb l’estany de Vilaüt, en tràmit d’expropiació forçosa. Tots dos espais es troben en plena reserva natural integral del parc, i sumen una superfície de gairebé 100 hectàrees. Un cop es facin efectives aquestes adquisicions, més de la meitat de la superfície del parc -170 hectàrees- estaran en mans públiques. La secretària de Medi Ambient, Anna Barnadas, ha explicat que l’expropiació s’ha engegat per la greu situació ambiental en què es trobava Vilaür. “Calien mesures urgents”, ha dit.

El projecte preveu recuperar la inundació de l’estany –ara completament sec- amb la concessió actual disponible de l’ACA de 17.000 metres cúbics anuals del marge esquerra de la Muga i eliminar flora invasora.