Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La Generalitat aprova el Pla de Govern Obert 2019-2020 i es compromet a apostar per la transparència

ACN Barcelona.-La Generalitat ha aprovat aquest dimarts el Pla de Govern Obert 2019-2020 en un compromís d’aposta per la transparència. La conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha impulsat […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-La Generalitat ha aprovat aquest dimarts el Pla de Govern Obert 2019-2020 en un compromís d’aposta per la transparència. La conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha impulsat el pla, que és continuïtat del document de 2017-2018, i consolida l’estratègia de les polítiques de transparència. L’executiu de Quim Torra aposta, doncs, per incidir en l’apropament a la ciutadania, promovent la implicació de la societat en polítiques públiques i proporcionant les eines i els recursos necessaris per construir una societat d’una “alta qualitat democràtica”, tal com es desprèn dels acords de Govern, que ha explicat aquest migdia la portaveu, Meritxell Budó.

El Govern incorpora tres àmbits transversals que consolidaran la difusió i la proactivitat en l’àmbit local i la presència internacional. En aquest mateix sentit, els tres eixos en els quals es basa el Pla de Govern Obert 2019-2020 són la confiança i la participació en la gestió pública, el control ciutadà i el rendiment de comptes i el bon govern amb la cultura ètica dels seus gestors i governants públics.El Pla estableix un centenar d’actuacions en set àmbits diferents, quatre dels quals es consideren estratègics. El primer, la transparència a l’hora de facilitar l’accés a la informació de manera comprensible. En segon lloc, les dades obertes al servei de la societat per a la seva explotació i treball conjunt amb una bona qualitat i varietat en el conjunt de dades. Per altra banda, apostar pel bon govern assegurant que l’ètica i l’eficiència són presents en els projectes i tasques de la Generalitat. I, per últim, la participació ciutadana i qualitat democràtica incorporant aquests instruments en l’elaboració i avaluació de les polítiques públiques.