Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La Generalitat activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de l’entrada de pols africana que afecta el país des […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de l’entrada de pols africana que afecta el país des de dilluns i de la previsió dels models de dispersió de contaminants per aquest dimarts. L’avís preventiu és la fase prèvia a l’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’episodi no implicaria restricció de vehicles. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar anar més enllà. Dilluns es van superar els límits de partícules PM10 a cinc punts de Barcelona (Eixample i Poblenou), Sant Vicenç dels Horts, Sant Adrià del Besòs i l’Hospitalet de Llobregat. La Generalitat demana prioritzar el transport públic i recomana als municipis que aturin o redueixin les obres que generin pols.

A més, també s’ha notificat a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos per aquests casos, i hi ha informació en els panells lluminosos dels principals eixos viaris. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules o bé desactivar l’avís preventiu. El Govern demana a la ciutadania que realitzi els trajectes a peu o amb bicicleta, o bé utilitzar el transport públic. També insta a reduir els desplaçaments amb vehicle privat, treballant a distància si és possible o canviant l’horari de feina per poder utilitzar el transport públic. També fa altres suggeriments com optimitzar la climatització de les llars, compartir cotxe o fer una conducció eficient, evitant accelerades i frenades brusques.