Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La Fundació Tutelar de l’Empordà detecta més casos de gent gran que té por de sortir de casa arran de la pandèmia

ACN Figueres .-La Fundació Tutelar de l’Empordà ha detectat un augment de casos de persones grans que tenen por de sortir de casa arran de la pandèmia. La gerent de […]

Agències 09/06/2021

ACN Figueres .-La Fundació Tutelar de l’Empordà ha detectat un augment de casos de persones grans que tenen por de sortir de casa arran de la pandèmia. La gerent de l’entitat, Rosa Ayats, diu que durant el 2020 es van haver d’adaptar al confinament i a les restriccions per mantenir l’atenció permanent dels seus usuaris però que ara, un any després, n’estan “notant les conseqüències”. “Ens estem trobant casos de gent que porta tant de temps sense sortir que ara té por”, explica. L’entitat, que atén persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran amb deteriorament cognitiu en règims de tutela, curatela o tutela, alerta també que estan notant una tendència a l’alça en el nombre d’usuaris atesos.

Durant tot l’any passat, van atendre’n 90. Una xifra que suposava un augment d’uns deu casos respecte de l’any anterior. En el que portem d’any, però, l’entitat ja ha registrat gairebé el mateix increment que en tot el 2020. En concret, en només sis mesos els han entrat vuit casos nous i n’esperen dos més en breu.