Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Fundació Suñol indaga en el període eivissenc de l’artista Zush/Evru

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Suñol ha presentat aquest divendres l’exposició monogràfica ‘Zush a Eivissa’ centrada en l’artista Albert Porta que es podrà veure fins al 20 de maig. La mostra, comissariada per Enrique Juncosa, Elena Ruiz i Xavier de Luca, abraça la temporada que l’artista de la Col·lecció Suñol Soler va residir a Eivissa entre 1968 i 1983 i arriba a Barcelona després d’haver-se vist fins el passat novembre al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa. La iniciativa se centra en un període “d’altíssima creativitat” per a l’artista on experimenta amb formats i tècniques molt diverses, com ara la pintura fluorescent il·luminada per la llum negra i reflecteix el treball fet durant dos anys de residència artística.

Segons han explicat, l’obra de es presenta a la Fundació Suñol confirmant el seu “innegable paper precursor en diferents àrees”. “Si abans a alguns els semblava un artista rar, tan singular com inclassificable, ara s’aprecia amb claredat que ha estat algú que es va avançar al seu temps, defensant durant dècades un dels assumptes ara mateix centrals en l’art contemporani: la importància del significat i, especialment a aquest respecte, de les qüestions identitàries, quelcom que no sols preocupa als grups minoritaris”, han comentat en un comunicat.

Publicitat

Així, han recordat que l’artista es va allunyar de plantejaments formalistes, anticipant la necessitat de crear noves narratives i discursos incloents i no dogmàtics. “En els seixanta es va voler conjuminar l’art i la vida, cosa que ha derivat en una explosió de continguts estimulants i inesperats”, han destacat.

“L’obra proteica de Zush/Evru és permeable, fins i tot dins de la seva singularitat, de forma que se’l pot relacionar puntualment amb l’art pop, el surrealisme, l’escriptura automàtica, l’art conceptual, el neo-expressionisme, la performance, l’art com a teràpia, les pràctiques col·laboratives i l’art relacional, l’art polític, l’art digital, o un enteniment de l’art com una cosa màgica i ritual”, han detallat.

En els anys a Eivissa,  Zush desenvolupa i consolida el seu llenguatge característic, i es dona a conèixer internacionalment exposant de manera individual en diversos països, i participant en importants col·lectives sobre el Zeitgeist del moment, com les Biennals de Sydney i de Sâo Paulo o ‘Recent European Painting’, al Solomon R. Guggenheim Museum de Nova York.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió