Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La Fundació Pere Tarrés promou una trentena de casals d’estiu i preveu que hi participin uns 3.000 infants

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Pere Tarrés promou aquest any una trentena de casals d’estiu i preveu que hi participin uns 3.000 infants. Segons explica l’entitat en un comunicat, les inscripcions ja estan obertes per als casals de Catalunya i les Balears, que es faran des dels últims dies de juny fins a final de juliol. El lema transversal de tots els casals serà enguany ‘caçadors d’històries’ per apropar el fet social d’explicar històries com a manera d’entendre el món, i es farà a través d’activitats, jocs i dinàmiques. A més a més, es treballaran les habilitats de llegir i escriure dels infants. Una de les novetats aquest estiu és que hi haurà un casal inclusiu en el qual participaran infants amb seqüeles oncològiques.

Aquest casal s’organitzarà amb la col·laboració de la Fundació Villavecchia, una entitat sense ànim de lucre que atén les necessitats dels infants i joves malalts de càncer i serà una prova pilot per ampliar aquesta col·laboració en propers anys. Les activitats d’aquest casal s’adaptaran i es reforçarà l’equip de monitoratge amb deu vetlladors de suport. La Fundació Villavecchia també col·laborarà oferint alguns tallers concrets durant la celebració dels casals, com un de risoteràpia.

Publicitat

A banda dels casals, la Fundació Pere Tarrés també té en marxa la preparació de les seves colònies d’estiu, que enguany tindran molt en compte el treball de reforç emocional. Aquest reforç es farà a través d’activitats que seguiran el fil conductor de mons cinematogràfics com els de Marvel o El Senyor dels Anells. En total, s’hi podran inscriure més d’un miler d’infants i joves i, com cada any, l’entitat engegarà la campanya de beques i ajuts ‘Cap infant sense colònies’. 

A més dels casals i les colònies, la fundació té altres activitats previstes a l’estiu, ja sigui en centres d’esplai i tornarà a posar en marxa el programa ‘Marxem en família’. 

L’estiu passat, més de 38.000 infants i joves van participar en la totalitat de les activitats de lleure educatiu d’estiu de la Fundació Pere Tarrés, superant amb escreix les xifres dels anys anteriors a la pandèmia.

  

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió