Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

La Fundació Pere Tarrés preveu un increment “important” de peticions de beques per a les activitat d’estiu

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés preveu un increment “important” de peticions de beques per a les activitats d’estiu com a conseqüència de l’agreujament de situacions de vulnerabilitat per la crisi […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés preveu un increment “important” de peticions de beques per a les activitats d’estiu com a conseqüència de l’agreujament de situacions de vulnerabilitat per la crisi del coronavirus. En aquest context, l’organització ha posat en marxa la campanya ‘Cap infant sense colònies’ per becar “més infants que mai” aquest estiu. D’altra banda, el president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, Xavi Nus, ha valorat positivament l’anunci de la Generalitat d’incrementar fins a 4,65 MEUR el pressupost per becar les famílies més vulnerables i ha assegurat que això “farà possible que el lleure es pugui universalitzar aquest estiu”.

L’any passat, més de 34.000 infants i joves van participar en alguna de les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés, i d’aquests, 4.171 ho van fer becats a través de la campanya ‘Cap infant sense colònies’. Des de la fundació han constatat que els infants becats en anys anteriors no han deixat de ser-hi ja que la seva situació de vulnerabilitat s’ha agreujat amb la crisi sanitària i social i per això preveuen un increment important en les peticions de beques que es rebran. Per això, han fet una crida al suport de les administracions públiques, per poder becar més infants i joves. El director d’Acció comunitària i desenvolupament territorial de la Fundació Pere Tarrés, Alber Riu, ha afegit que aquests activitats seran “una necessitat” per als més vulnerables, per a qui els casals i les colònies “es poden convertir en una vida d’escapament per connectar amb referents diferents dels seus pares i mares i també en una manera de garantir l’alimentació saludable”. Aquest estiu la Fundació Pere Tarrés vol posar el focus en la necessària recuperació emocional després de setmanes de confinament i per això plantegen que cal un estiu “reparador” que els alleugeri d’aquestes tensions. En segon lloc, centraran la campanya en l’alimentació infantil ja que diversos estudis indiquen que els infants de famílies en situació de pobresa tenen més risc de patir obesitat infantil, acompanyat a l’encariment dels productes frescos. Per això, plantegen que les activitats d’estiu poden oferir a molts d’aquests infants àpats equilibrats que no poden gaudir en el seu dia a dia. D’altra banda, l’entitat preveu ampliar durant el mes d’agost les activitats d’educació en el lleure per a famílies en situació vulnerable que s’organitzen des de fa anys per atendre aquells infants, adolescents i joves en un període en què molts recursos no estan disponibles.