Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La Fundació Pere Tarrés alerta que creixen les famílies que demanen per primer cop ajudes per a activitats d’estiu

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés alerta que creixen les famílies que demanen ajudes per primer cop perquè els seus fills puguin fer activitats de lleure aquest estiu. Així ho recull […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Pere Tarrés alerta que creixen les famílies que demanen ajudes per primer cop perquè els seus fills puguin fer activitats de lleure aquest estiu. Així ho recull un informe que posa de manifest que les conseqüències econòmiques de la pandèmia estan afectant a un espectre major de famílies. El mateix document també posa l’accent en la situació en què es troben les famílies beneficiàries de beques: el 76% es troba sota el llindar de pobresa. La Tatiana Galvis explica a l’ACN que mai havia necessitat recórrer a cap ajuda perquè la seva filla Dana, que té set anys, pogués anar al casal d’estiu de l’escola. La pandèmia, però, va capgirar la seva situació: “Fa un any que no treballo i no tinc ingressos i per això he tramitat la beca”.

La Tatiana viu amb la seva mare i la seva filla Dana. Fa poc més d’un any, abans de l’esclat de la pandèmia, va deixar la feina voluntàriament per canviar a una altra empresa però aquest moment no va arribar mai. Ella treballava en el sector de l’atenció al client i l’empresa per la qual havia de començar a treballar va tancar arran de l’epidèmia de la covid-19. Com que va causar baixa voluntària no ha pogut tenir atur i ja fa un any que es troba sense ingressos.Té el suport de la seva mare, especialment amb la nena, i ha rebut alguna ajuda econòmica per a l’escola o també d’aliments. Els serveis socials la van derivar al Centre Socioeducatiu que la Fundació Pere Tarrés té al barri del Poble-sec, que acull diversos infants fora d’horari escolar per fer activitats i reforç escolar. “La nena està molt contenta”, assegura. Des del centre l’han ajudada a tramitar la beca perquè la Dana pugui gaudir de les colònies i casals d’estiu que organitza la fundació i els seus centres d’esplai i centres socioeducatius federats. “Els darrers anys he hagut de pagar 500 o 600 euros a l’escola i són molts diners”, admet sobre el que costa el casal de l’escola. Tot i que encara han de confirmar-li oficialment, la Tatiana dona per fet que li donaran la beca. “Sóc afortunada”, diu. Famílies vulnerablesLa Tatiana Galvis encaixa en el nou perfil de família que dibuixa l’informe ‘Les condicions de vida de les famílies beneficiàries de les beques d’activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés’. L’informe també posa l’accent en l’empitjorament de la situació de moltes famílies que ja es trobaven en una situació complicada. És el cas de la Tània Mengual, que porta el seu fill de cinc anys, el Quim, al Centre Socioeducatiu del Raval-Fundació Pere Tarrés. Aquí hi ve després de l’escola tres dies a la setmana i hi fa activitats i deures. A banda, la Tània ja està tramitant la beca perquè el nen pugui anar al casal d’estiu. És el segon any que la tramita. L’estiu passat ella treballava però estava de baixa perquè l’havien operada. Tot i treballar, assegura a l’ACN que el sou era molt baix i no arribava a tot. Quan li van donar la beca es va posar a plorar. “És la situació que visc jo i molts pares i mares avui dia”, remarca.Enguany la seva situació ha empitjorat. Des del gener es troba a l’atur ja que el centre comercial on feia vint anys que treballava va tancar. Per això, està contenta que el Quim pugui venir al centre després de l’escola i fer activitats com anar a piscina o teatre, ja que ella no podria pagar-ho. Aquest estiu confia que el Quim pugui repetir i tornar a les activitats d’estiu. Així, assegura, estarà amb altres nens -la Tània té només un fill- i també aprendrà. “Aprenen molt: comunicació, respecte, valors…això ho fan aquí i és el que més m’agrada”, assegura.