Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La Fundació Pau Casals homenatja el personal sanitari amb un concert als jardins del recinte modernista de Sant Pau

ACN Barcelona.-La Fundació Pau Casals ha homenatjat aquest dimecres la tasca del personal sanitari durant la pandèmia amb un concert als jardins del recinte modernista de Sant Pau. “Era imprescindible […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Pau Casals ha homenatjat aquest dimecres la tasca del personal sanitari durant la pandèmia amb un concert als jardins del recinte modernista de Sant Pau. “Era imprescindible retre un homenatge a través de la música als que ens han deixat i també a l’esforç que està fent el sector sanitari”, ha dit el director de la fundació, Jordi Pardo, en declaracions a l’ACN. Sota el títol ‘Essencials’, l’acte ha anat a càrrec de l’orquestra simfònica Vozes, un projecte musical i social que treballa per la integració social de nens i adolescents. Tot plegat, sota la direcció del veneçolà Pablo González, ha fet aixecar les més de 400 persones que omplien el recinte. Durant l’acte s’han pogut sentir obres de Mozart, Haydn i Brahms.

El concert ha arrencat amb un parlament de Jordi Pardo, seguit de la infermera de l’UCI de l’Hospital de Sant Pau, Roser Torrents, qui ha aprofitat per explicar com va viure a nivell personal l’esclat de la pandèmia de la covid-19. Després ha arrencat el concert, on s’han interpretat obres conegudes com l’obertura de ‘Les noces de Figaró’ de Mozart o la simfonia núm.35 de Haydn, entre altres. Amb tot, l’objectiu ha estat reivindicar la sanitat i la cultura “com a elements essencials i imprescindibles”. En aquesta línia, el director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, ha assegurat que la iniciativa es va posar en marxa perquè un dels objectius de l’entitat és, tal com propugnava Pau Casals, “expressar un compromís amb la gent a través de la música”. Així mateix, Pardo ha elogiat el projecte de l’orquestra Vozes. “És molt interessant perquè té com a objectiu crear i formar joves talentosos en música amb un compromís social”, ha dit. Pardo ha explicat que la majoria de membres de la banda provenen de barris on la música clàssica “no és una qüestió de referència”. Actualment a l’escola de Vozes hi participen més de mig miler de nens de Barcelona i Madrid. “A través de la música enforteixen l’autoestima i la dignitat”, ha apuntat. “El fet que es faci a l’espai modernista més extens d’Europa ens semblava un marc incomparable per aquest homenatge,fet des de la sinceritat, la senzillesa i tota la humilitat de l’agraïment”, ha dit Pardo sobre la ubicació del concert, el recinte modernista de Sant Pau.