Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Fundació Macba adquireix 40 dibuixos d’Antoni Llena

ACN Barcelona.-La Fundació Macba ha adquirit una obra de l’inici de temporada de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC), en concret un conjunt de 40 dibuixos d’Antoni Llena titulat ‘SOS: […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-La Fundació Macba ha adquirit una obra de l’inici de temporada de les Galeries d’Art de Catalunya (GAC), en concret un conjunt de 40 dibuixos d’Antoni Llena titulat ‘SOS: senyals de fum des d’un subsol’ gràcies a l’acord entre la fundació i l’associació GAC, que agrupa 40 exposicions d’arreu. L’obra es presentarà en la pròxima edició dels Premis GAC, que se celebren dimecres 16 de desembre. La campanya d’inici de temporada de GAC, que ha convocat més de 50 exposicions, ha tingut enguany una novetat significativa: l’adquisició per part de la fundació d’una de les obres exposades en el conjunt de mostres d’aquestes galeries. La selecció ha estat feta per un jurat d’experts citat per la mateixa fundació.

‘SOS: senyals de fum des d’un subsol’ data del 2018 i es tracta d’un conjunt de 40 dibuixos d’Antoni Llena, de 25,4 x 36,8 centímetres cadascun. Estan elaborats en tècnica mixta sobre paper. L’obra ha estat exposada en la mostra ‘D’Ací i d’Allà’, organitzada per la galeria A|34 entre el 17 de setembre i el passat 30 de novembre. L’exposició homenatjava la cèlebre revista avantguardista catalana (1918-1936), amb una selecció personal d’artistes feta per Paco Rebés. A més de Llena, l’exposició ha presentat peces de Brossa, Colita, Gargallo, Léger, Ozenfant, Picasso, Matisse, Tàpies, Togores o Torres Garcia, entre d’altres.La presentació de ‘SOS: senyals de fum des d’un subsol’ es farà el proper dimecres 16 de desembre a les sis de la tarda, durant la gala de lliurament de la tretzena ecició dels Premis GAC, que enguany se celebra a la sala La Bookeria de la Llibreria Ona en retransmissió en línia. Precisament, els Premis GAC reconeixeran la trajectòria artistica d’Antoni Llena (Barcelona, 1942) lliurant-li un dels dos Premis Honorífics – Fundació Banc Sabadell. L’altre reconeixement serà per a la galerista Chus Roig.L’acord entre Galeries d’Art de Catalunya i la Fundació Macba suposa un “clara mostra” de suport als artistes i a les galeries i permet reivindicar el paper d’aquestes darreres en l’ecosistema cultural català. La presidenta de GAC, Mònica Ramon, ha agraït el suport de la fundació i ha subratllat la “necessitat de reforçar els nexes i complicitats” entre les galeries i la resta d’institucions catalanes que fomenten l’art.