Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

La Fundació Franz Weber demana al CAC desconnectar TVE quan emeti continguts taurins a Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Fundació Franz Weber ha sol·licitat al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) que desconnecti el senyal territorial de TVE quan la cadena programi continguts taurins en horari de protecció infantil, en compliment de la Llei General de Comunicació Audiovisual de 2022. L’entitat ha alertat que la corporació pública emet de manera setmanal un magazine que inclou “imatges de violència real contra animals, reforçades per una narració que avala i fins i tot defensa, els diferents actes de maltractament”. Alhora, ha indicat que en algunes ocasions el programa repeteix fotogrames en què s’exhibeix el patiment humà.

 

Publicitat

En un comunicat, la Fundació Franz Weber ha assenyalat que la normativa estableix la prohibició d’incloure continguts que puguin ser perjudicials per al desenvolupament físic, mental o moral de menors i que han de circumscriure’s a l’horari entre les deu de la nit i les sis del matí. Ha advertit que aquesta norma estableix tres franges horàries “reforçades” per a la televisió en obert, durant les quals no podran emetre’s continguts qualificats com no recomanats per a menors de dotze anys: de dilluns a divendres de vuit a nou i de cinc de la tarda a vuit del vespre, i dissabtes, diumenges i festius de caràcter estatal de nou del matí a dotze del migdia. 

No obstant això, l’entitat ha manifestat que el segon canal de TVE manté el programa “fins i tot quan Catalunya prohibeix la presència de menors de catorze anys en qualsevol esdeveniment taurí”. Ha alertat que els espectadors “no poden assistir a una plaça, però sí poden contemplar un context idèntic de maltractament animal en televisió i en horari protegit”. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió