Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La fundació Francisco Franco demana al Suprem que torni les restes del dictador al Valle de los Caídos

ACN Madrid .-La fundació Francisco Franco ha demanat aquest dilluns al Tribunal Suprem que “corregeixi el seu greu error” i que ordeni que les restes del dictador es tornin a […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Madrid .-La fundació Francisco Franco ha demanat aquest dilluns al Tribunal Suprem que “corregeixi el seu greu error” i que ordeni que les restes del dictador es tornin a enterrar al Valle de los Caídos, d’on es van exhumar el 24 d’octubre. Segons avança El Periódico, els magistrats de la Secció Quarta de la Sala Contenciosa-Administrativa de l’alt tribunal es reuniran el 7 de juliol per deliberar sobre els recursos interposats contra l’acord del Consell de Ministres del 15 de febrer del 2019 en el qual s’acordava l’exhumació de Franco. La fundació, la comunitat benedictina i l’Associació en Defensa del Valle de los Caídos, a més de la família del dictador, van interposar recursos i van demanar com a mesura cautelar paralitzarne l’execució.

El Suprem ho va rebutjar i va permetre treure les despulles, tot i que encara quedava pendent resoldre el fons de la qüestió. Els recurrents també van impugnar l’acord de govern de l’11 d’octubre del 2019 pel que s’ordenava l’inici de les operacions necessàries per a fer l’exhumació i el posterior reinhumació al cementeri de Mingorrubio i no a la cripta de l’Almudena. En un comunicat al seu web, la fundació considera que de la reunió se’n pot desprendre que “tot resulta un esperpent” o que “el Suprem corregirà el seu greu error jurídic” que, “a més d’avalar una injustícia històrica i minar, a favor del republicanisme marxista del sanchisme i d’Unides Podemos, la Monarquia; lesiona els drets fonamentals de la persona”. “La correcció és legalment possible. Altra cosa és que s’atreveixin, després del que ja van permetre”, remarca el comunicat.