Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

La Fundació Espai Guinovart denuncia als mossos la mutilació d’un mural de l’artista a Barcelona

ACN Barcelona.-La Fundació Espai Guinovart ha denunciat als Mossos la mutilació d’un mural de Josep Guinovart que va ser sepultat en una finca de Barcelona durant unes obres a l’abril. […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Espai Guinovart ha denunciat als Mossos la mutilació d’un mural de Josep Guinovart que va ser sepultat en una finca de Barcelona durant unes obres a l’abril. Segons ha avançat ‘la Vanguardia’ i confirmat l’ACN a través de la filla de l’artista, Maria Guinovart, la restauració es va fer sense posar-ho en coneixement de la fundació, que ho va saber per l’avís d’una veïna. L’obra data de 1985, no està protegida i s’ubica al vestíbul del número 11 del carrer Johann Sebastian Bach, al barri de Sant Gervasi – Galvany. Representava un paisatge que servia de fons de l’escultura ‘La sardana’. Es va cobrir amb una espècie de pintura gris fosc i ara s’ha intentat restaurar però amb un resultat que no és satisfactori per a la Fundació.

Els Mossos d’Esquadra investigaran si els fets poden ser constitutius d’algun tipus de delicte. La intervenció que s’ha fet ara ha consistit en retirar la capa de pintura industrial per tal de tornar a deixar a la vista el mural i també s’ha reproduït la part mutilada. Des de la Fundació s’ha lamentat que no es posessin en contacte amb ells per portar a terme la restauració.