Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Fundació Arrels presenta sis propostes als partits polítics perquè ningú dormi al carrer

ACN Barcelona.-La Fundació Arrels ha presentat un catàleg de sis propostes als partits polítics perquè ningú dormi al carrer. En el marc de la campanya electoral per als comicis al […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-La Fundació Arrels ha presentat un catàleg de sis propostes als partits polítics perquè ningú dormi al carrer. En el marc de la campanya electoral per als comicis al Parlament del 14 de febrer, l’entitat recorda que, segons dades de la Generalitat del 2017, a Catalunya “més de 2.300 persones viuen al carrer”. Per això reclama solucions “estructurals” que impliquin tots els governs. Per exemple proposa promoure el dret a l’habitatge, més enllà de serveis socials, amb més inversió pública i més facilitats perquè les persones sense llar hi accedeixin. O també impulsar el model ‘housing first’ com a “eina efectiva” perquè ningú “hagi de viure al carrer”.

També proposa mesures immediates per pal·liar la situació, com ara implementar una estratègia i acció coordinades entre administració i entitats socials, amb mesures concretes i un pressupost per enfortir l’àmbit local, o saber quantes persones hi ha en situació de sense llar a Catalunya a partir de recomptes als diferents municipis.Una altra mesura immediata és crear un sistema digital que reculli tots els serveis que atenen persones sense llar a Catalunya per actuar de manera més eficient i coordinada. I finalment la Fundació Arrels proposa simplificar els tràmits administratius i tenir en compte les dificultats de les persones que viuen al carrer per facilitar el seu accés a drets bàsics.