Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La Fundació APIP-ACAM signa un conveni amb Interior per garantir l’assistència de les víctimes de tràfic d’éssers humans

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-La Fundació APIP-ACAM ha signat aquest divendres un nou conveni amb el Departament d’Interior per establir un marc de col·laboració en l’àmbit de la prestació d’assistència i atenció integral a les víctimes de tràfic d’éssers humans. En aquest sentit, s’han compromès a mantenir un contacte “directe i constant” per millorar la qualitat de les col·laboracions, agilitzar els contactes i perfeccionar els traspassos d’informació. A més, han acordat programar reunions periòdiques per tractar el tema. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha recordat que és una “xacra mundial” i que cal acompanyar aquestes persones per oferir-los “un futur millor”. “Desgraciadament al nostre país no en som aliens”, ha subratllat.

Per Elena, l’atenció a les víctimes s’ha de fer a partir d’un tractament que incorpori “moltes mirades” diferents, i en aquest sentit ha posat en valor el treball en comú amb l’entitat. Així ha insistit en la importància de la “investigació” i la “solvència” amb els resultats. “Des del departament podem treballar, però és millor fer-ho amb persones que ja desenvolupen una tasca de suport a les víctimes”, ha apuntat.En la mateixa línia s’ha expressat la presidenta de la Fundació APIP-ACAM, que ha assenyalat que el nou conveni té un caràcter “innovador” i que permetrà treballar de la mà amb els cossos de seguretat. “Ens permetrà posar de relleu les mancances que tenim com a societat vers la obligació de lluitar contra aquesta violació dels drets humans en ple segle XXI”, ha assegurat.Així, ha explicat que la majoria d’aquestes víctimes són persones “vulnerables” que pateixen diversos tipus de desigualtat, un exemple, són aquelles dones que han patit explotació sexual. “Es podrà avançar cap a una millor atenció, ja sigui immediata o perllongada”, ha afirmat.Una problemàtica estesaLa signatura del conveni de col·laboració coincideix amb la commemoració del Dia Mundial contra el Tràfic d’Éssers Humans, declarat per l’Organització de les Nacions Unides. Aquesta pràctica és un dels fenòmens criminals de major lesivitat i extensió, atès l’elevat nombre de persones que en són víctimes. A més, el crim organitzat troba un entorn permeable en un món globalitzat. El lliure trànsit de persones i mercaderies, així com les noves tecnologies i una economia híper connectada han dibuixat un context adequat per l’aflorament de les seves activitats. En aquest context destaca una de les formes més cruels dels tràfics il·lícits, el tràfic d’éssers humans amb la finalitat d’explotació laboral, sexual, d’extracció d’òrgans, per a la celebració de matrimonis forçats o per a la realització d’activitats delictives.La Comissió Europea va presentar el passat abril una nova Estratègia de lluita contra el tràfic d’éssers humans (2021-2025), centrada en la prevenció del delicte, l’enjudiciament dels traficants i la protecció i apoderament de les víctimes. Entre 2017 i 2018, es van registrar més de 14.000 víctimes dins de la Unió Europea.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió