Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

La Fundació Althaia de Manresa activa el Pla de contingència en fase 1 per l’augment de casos de covid-19

ACN Manresa.-La Fundació Althaia ha activat la fase 1 del Pla de contingència davant de l’elevat risc de rebrot per al covid-19. La decisió, asseguren, s’ha pres per l’empitjorament de […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Manresa.-La Fundació Althaia ha activat la fase 1 del Pla de contingència davant de l’elevat risc de rebrot per al covid-19. La decisió, asseguren, s’ha pres per l’empitjorament de la situació epidemiològica del territori i l’augment progressiu de persones ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa afectades per la covid-19. Les mesures preses bàsicament impliquen canvis d’accessibilitat als centres. En concret, es limita l’accés a l’Hospital Sant Joan de Déu per minimitzar el risc de contagi i garantir la seguretat dels pacients, familiars i professionals. També recomanen que només acudeixin a l’hospital aquelles persones que tenen visites o intervencions programades, que hagin d’anar a Urgències o siguin acompanyants de referència.

En concret, els pacients no covid ingressats a l’hospital només podran estar acompanyats per una persona en horari restringit de les 8.00 a les 12.00 hores. Recomanen que aquest acompanyant sigui sempre la mateixa persona i que sigui del nucli més proper. Només en casos excepcionals l’equip assistencial podrà autoritzar que el pacient estigui acompanyat durant les 24 hores. També podran tenir un acompanyant durant tota l’estada hospitalària els infants i les mares durant el procés de part i els dies posteriors al naixement. Per altra banda, les visites socials o de cortesia continuen prohibides.Pel que fa als pacients afectats per la covid-19 només poden estar acompanyats en casos excepcionals. Malgrat això, l’equip assistencial pot autoritzar que una persona del nucli proper pugui realitzar visites puntuals. A més, s’ha hagut d’obrir una nova unitat a l’Hospital de Sant Joan de Déu per atendre els pacients hospitalitzats per covid-19. Si continua l’increment a l’alça de les últimes setmanes, Althaia explica que caldrà reforçar els equips assistencials que donen atenció a aquests pacients. Tot i aquest augment d’hospitalitzacions, indiquen que en aquests moments l’àrea de crítics té una “ocupació pertinent”.La Fundació Althaia té en aquests moments 34 pacients ingressats per covid-19.