Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La formació internacional Cantus Cölln inaugura la dotzena temporada de Grans Concerts de Vic

ACN Vic – La formació internacional de música antig Cantus Cölln serà l’encarregada d’inaugurar la dotzena temporada de Grans Concerts al teatre Atlàntida de Vic, segons han anunciat aquest divendres […]

Agències 23/09/2022

ACN Vic – La formació internacional de música antig Cantus Cölln serà l’encarregada d’inaugurar la dotzena temporada de Grans Concerts al teatre Atlàntida de Vic, segons han anunciat aquest divendres els responsables de la iniciativa. L’actuació serà, a més, el concert de comiat del grup després de 25 anys de trajectòria. Cada any, el cicle esdevé una oportunitat per poder escoltar grans figures de la música clàssica de l’àmbit internacional al costat de talent català emergent o plenament consolidat. Per a aquesta edició s’ha encarregat una obra de nova creació a la compositora osonenca Helena Cànovas, que estrenarà una recreació de la novel·la de Miquel Llor ‘Laura a la Ciutat dels Sants’ amb el títol ‘Laura’.

El programa inclou sis concerts. A banda dels ja esmentats de Cantus Cölln i d’Helena Cànovas també hi haurà el que protagonitzaran Josep Maria Colom i Quartet Gerhard, que comencen a Vic una nova gira de concerts en celebració del 75è aniversari del pianista.

Una altra de les actuacions suma els talents de la violoncel·lista de 25 anys Mariona Camats, que debuta com a solista a l’Atlàntida de Vic, i del pianista Marc Herèdia, definit pels organitzadors com “un dels més prometedors del moment”.

Jordi Domènech presenta i lidera una nova formació instrumental que estrena ‘L’ombra de Farinelli’, un projecte vinculat al repertori que antigament era interpretat pels castrati.

Finalment, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), sota la batuta de Marta Gardonlinska, interpretarà la ‘Segona simfonia’ de Brahms, el ‘Concert per a violoncel’ de Haydn amb Nicolas Alstaedt com a solista i un poema simfònic del compositor català Felip Pedrell.