Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

La FNEC assumeix el “sacrifici” de la virtualitat però reclama que es tingui en compte la veu dels estudiants

ACN Barcelona.-La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) ha afirmat que assumeix el “sacrifici” de les mesures imposades per la covid que obligaran a passar les classes teòriques a la […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) ha afirmat que assumeix el “sacrifici” de les mesures imposades per la covid que obligaran a passar les classes teòriques a la virtualitat però ha criticat la manera com s’han pres. El secretari de Comunicació, Ferran Piqué, ha lamentat “que no s’hagi tingut en compte la veu dels estudiants” i ha reivindicat que disposen d’informació “imprescindible” per prendre decisions. A més, ha exigit que la resta de serveis de les universitats, com les biblioteques, continuïn oberts. D’altra banda, la FNEC ha proposat la creació d’un nou títol universitari que permeti als estudiants adaptar-se a la situació d’incertesa en que sovint no saben quan tindran classes presencials i quan virtuals.

El secretari d’Organització, Àlex Gil, ha explicat que la proposta és crear la ‘T-Uni’, que segueixi la dinàmica de la T-Jove però que permeti a l’estudiant activar-lo quan sàpiga que l’utilitzarà. Gil ha lamentat que no s’hagin pres les mesures necessàries per pal·liar els “greus problemes” de transport públic que afronten els universitaris. D’alta banda, la FNEC ha informat que ha rebut una vintena de queixes lingüístiques des de l’inici de curs i la majoria per classes que haurien de ser en català i que finalment s’imparteixen en castellà “en la majoria de casos perquè un estudiant ho demana”.