Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La FMC demana a la UE un “paper de mediació” davant la “injustificada intervenció militar” de Rússia contra Ucraïna

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Federació Catalana de Municipis (FMC) ha demanat a la comunitat internacional i, especialment a la Unió Europea que exerceixin un “paper de mediació” per preservar la vida dels ciutadans després de la “injustificada intervenció militar” de Rússia contra Ucraïna. En un comunicat, l’entitat municipalista també ha expressat la seva solidaritat amb els ciutadans d’origen ucraïnès que resideixen als pobles i ciutats de Catalunya. La FMC denuncia que Rússia ha vulnerat el dret internacional, els acords de Minsk del 2014 i la carta de les Nacions Unides.

La FMC assenyala que l’atac de les forces russes “no té precedents en territori europeu” i alerta que comportarà “conseqüències humanitàries, econòmiques, polítiques i ambientals, sobre Ucraïna, sobre Europa i també a escala mundial”. A més, lamenta que la intervenció militar posi fi als “anys d’esforç” per trobar una solució pacífica al conflicte.

Publicitat

“Els atacs deliberats contra persones i béns civils, i els atacs indiscriminats que maten i fereixen civils, constitueixen crims de guerra”, afirmen.

L’entitat diu que el municipalisme està compromès amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes. I per això exigeix el “cessament immediat de les hostilitats i retrobar el diàleg per a la construcció de la pau”. Finalment, referma que la guerra “mai és la solució als conflictes”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió