Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La fiscalia té obertes 28 diligències penals per la covid-19 en residències a Catalunya

ACN Barcelona.-La fiscalia ha obert aquesta setmana dues noves diligències penals per la gestió de la covid-19 a Catalunya i n’ha arxivat una altra. Tant les noves com l’arxivada corresponen […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-La fiscalia ha obert aquesta setmana dues noves diligències penals per la gestió de la covid-19 a Catalunya i n’ha arxivat una altra. Tant les noves com l’arxivada corresponen a la Fiscalia Provincial de Barcelona, que en aquests moments té 11 investigacions en marxa, segona ha informat la Fiscalia General de l’Estat. La diligència arxivada correspon a una denúncia que s’havia presentat contra el Govern de la Generalitat. A més, el ministeri públic continua fent el seguiment en l’àmbit civil d’una setantena de centres. En el conjunt de l’Estat, la fiscalia té obertes 227 diligències d’investigació penal i 180 en l’àmbit civil, amb dades del 13 de juliol.

La Fiscalia Provincial de Barcelona manté 11 diligències penals obertes, una més que la setmana passada. N’ha obert dues de noves i ha arxivat la que s’havia obert per una denúncia contra el Govern de la Generalitat.La fiscalia de l’àrea de Granollers manté obertes quatre diligències. Entre les obertes, n’hi ha una incoada després d’una denúncia d’un particular contra personal sanitari d’una residència.A l’àrea de Sabadell continuen obertes cinc diligències; a la de Terrassa, una; a la de Mataró, tres; a la de Manresa-Igualada, dues, i a la Fiscalia Provincial de Tarragona, una altra.La Fiscalia Provincial de Girona té oberta una diligències per la denúncia interposada per una associació en relació a una residència. Tot i que la Fiscalia General de l’Estat no ho concreta en el seu comunicat, segons va publicar l’ACN fa unes setmanes, la fiscalia investiga el geriàtric Palafrugell Gent Gran després que l’associació de familiars de residents i usuaris del centre n’informés la fiscalia.Àmbit civilPel que fa a l’àmbit civil, la fiscalia manté el seguiment d’una setantena de centres. En aquests casos, es fa un seguiment de la situació als centres i per a la protecció dels usuaris. La Fiscalia Provincial de Barcelona manté oberta una diligència que inclou el seguiment de setze residències. La de Granollers manté el seguiment a set centres; la de Vilanova i la Geltrú-Gavà, onze, una d’elles genèrica; la de Sabadell, 25; la de Manresa-Igualada, dues, i la de Terrassa, dotze.La Fiscalia Provincial de Tarragona fa el seguiment en l’àmbit civil de dues residències, i la de Girona té oberta una diligència genèrica de seguiment de residències.Procediments penalsPel que fa als procediments judicials, la fiscalia informa dels mateixos que les últimes setmanes. Continuen oberts dos procediments als jutjats de Sabadell, un d’ells per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola, per presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.També es manté oberta una investigació al jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú en relació a una residència, una altra contra un altre centre al jutjat 7 de Gavà i una tercera al jutjat 8 també de Gavà.