Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

La Fiscalia suïssa investiga un altre compte de Joan Carles de Borbó de prop de 8 milions d’euros

ACN Barcelona.-La Fiscalia de Ginebra investiga un altre compte de Joan Carles de Borbó amb 7,9 milions d’euros que el pare de Felip VI hauria amagat fins a l’agost del […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-La Fiscalia de Ginebra investiga un altre compte de Joan Carles de Borbó amb 7,9 milions d’euros que el pare de Felip VI hauria amagat fins a l’agost del 2018, segons ha avançat ‘El confidencial’. La documentació a la qual el digital afirma haver tingut accés mostraria moviments en aquest compte corrent després que el Borbó abdiqués, l’any 2014, i, per tant, quan ja no estava protegit per la inviolabilitat que atorga al cap d’Estat la Constitució espanyola. El mitjà també explica que els diners els gestionava la Fundació Zagatka, constituïda el 2003 a Liechtenstein per un cosí de Joan Carles, Álvaro d’Orleans-Borbó, que n’era el director. A més, el digital afirma que la primera meitat del 2018 es van retirar 917.000 euros del compte.

A banda, ‘El Confidencial’ cita la investigació que la Fiscalia suïssa manté oberta a l’entorn dels diners que l’exmonarca tenia en aquest país per indicar que les retirades de diners dels fons de Zagatka van pujar de freqüència després que Joan Carles I cedís el tro a Felip VI.La polèmica sobre el nou compte a Suïssa s’afegeix a les que ja rodegen la fortuna de l’exrei espanyol, com la comissió de cent milions de dòlars per l’AVE a la Meca, les targetes de crèdit que haurien de servir per pagar despeses d’altres membres de la casa reial o un altre compte corrent amb deu milions d’euros al paradís fiscal de l’illa de Jersey.