Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La fiscalia recorrerà perquè no es jutgi com a violència masclista l’home que va ajudar a morir la seva dona malalta

ACN Madrid .-La Fiscal de Sala de Violència contra la Dona, Pilar Martín Nájera, ha anunciat que recorreran la decisió del jutjat d’instrucció d’inhibir-se en favor d’un jutjat de Violència […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Madrid .-La Fiscal de Sala de Violència contra la Dona, Pilar Martín Nájera, ha anunciat que recorreran la decisió del jutjat d’instrucció d’inhibir-se en favor d’un jutjat de Violència en el cas d’Ángel Hernández, que va ajudar a morir la seva dona que estava malalta d’esclerosi múltiple. “La mort de María José Carrasco no és un cas de violència de gènere i per això recorrerem la decisió del jutjat”, ha dit la fiscal. Segons considera, el jutge que s’inhibeix ha fet una “interpretació esbiaixada” de sentències del Tribunal Suprem per sostenir la seva decisió. Segons sosté, per tractar-se d’un cas de violència de gènere no només s’ha de donar una relació home-dona sinó que cal que hi hagi “relació d’abús o discriminació”. “Aquest és el matís que no ha entès el jutge d’instrucció”, ha dit.

La fiscal de sala descarti que en aquest cas es doni aquest fenomen de “control o abús” i recorda que va ser la mateixa María José Carrasco la que va demanar “de manera pública i voluntària” que volia “acabar amb el patiment”, va comprar a través d’Internet el medicament, “va decidir el moment” i va “demanar ajuda al seu home per executar el fet”.