Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La Fiscalia recorre al TSJC la sentència que absol 9 dels 10 acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona

ACN Lleida.-La Fiscalia ha presentat aquest dimecres un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que absol 9 dels 10 acusats de traficar amb drogues […]

Agències 04/11/2020

ACN Lleida.-La Fiscalia ha presentat aquest dimecres un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència que absol 9 dels 10 acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona i que la Guàrdia Civil va detenir entre l’octubre de 2018 i el gener de 2019. La sentència de l’Audiència de Lleida conclou que la majoria de converses telefòniques es van obtenir de manera “improcedent” i les anul·la com a prova. El ministeri públic, en canvi, al·lega en el seu recurs que les intervencions es van fer de manera “correcta” perquè hi havia “prou indicis” derivats de la investigació policial per fer-les i sol·liciten que es tinguin en compte juntament amb les proves que se’n deriven per condemnar els 10 acusats.

L’Audiència de Lleida només va considerar provada la participació en els fets d’un dels encausats i el va condemnar a 3 anys de presó. La Fiscalia, en canvi, considera que hi ha prou proves per condemnar els 10 acusats per als quals demana penes d’entre 4 i 9 anys de presó, depenent de la seva implicació en els fets. En el seu recurs, la Fiscalia insisteix en la validesa de les intervencions telefòniques i les considera justificades per l’existència de nombrosos indicis. Per exemple, enumera, es van anular les converses d’un dels acusats que rebia paquets “sospitosos” i que tot i estar a l’atur va viatjar a Amsterdam “sense cap motiu” acompanyat de l’únic condemnat.El judici es va fer a l’Audiència de Lleida a finals de setembre tot i l’oposició de les defenses per superar l’aforament permès a la sala per la covid-19.Arran de la investigació, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones a Almacelles, veïnes de la localitat, d’entre 23 i 57 anys; tres més a Valls, amb residència a la capital de l’Alt Camp i amb edats compreses entre els 28 i 35 anys; un veí de Balaguer de 28 anys, a la capital de la Noguera; un veí de Palafrugell de 31 anys a la mateixa població empordanesa, i finalment, es va detenir un veí de Montsó de 32 anys a la ciutat de Lleida.Es van fer sis registres en domicilis a Valls i Almacelles i van intervenir en un habitatge d’aquest municipi del Segrià 194.590 euros en metàl·lic amagats a l’interior d’una borsa d’esport. Igualment, la Guàrdia Civil va localitzar en aquesta localitat 869 plantes de marihuana valorades en 94.512 euros, que l’organització cultivava en un altell. Segons el cos policial, la xarxa podia arribar a produir amb un sistema de cultiu d’interior més de 200 quilos d’aquesta droga cada dos mesos.Durant els diversos registres, la policia també els va intervenir 11,5 quilos de cocaïna valorats en 786.858,92 euros; 4,3 d’heroïna valorats en 133.546,28 euros i un quilo d’amfetamines valorat en 57.760,24 euros. A més van comissar tres vehicles amb un doble fons.