Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

La fiscalia investiga els blocs de formigó que Barcelona va col·locar en alguns carrers

ACN Barcelona.-La Fiscalia de Seguretat Vial de Barcelona investiga la col·locació de blocs de formigó en determinats carrers de la capital catalana per delimitar l’espai dels cotxes i els vianants, […]

Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-La Fiscalia de Seguretat Vial de Barcelona investiga la col·locació de blocs de formigó en determinats carrers de la capital catalana per delimitar l’espai dels cotxes i els vianants, arran de la pandèmia de covid. Un advocat va denunciar la col·locació d’aquests bancs perquè podien suposar un risc per a ciclistes i motoristes i ara el ministeri públic n’estudiarà la legalitat. L’alcaldessa Ada Colau ha defensat que són elements per “guanyar pacificacions” en carrers on la velocitat s’ha reduït a 30 quilòmetres per hora.

(Aquesta notícia s’ha actualitzat amb les declaracions de l’alcaldessa Ada Colau en relació a la investigació de la fiscalia)Segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat fonts de fiscalia a l’ACN, la fiscal Isabel López Riera ha obert diligències d’investigació sobre la decisió de l’Ajuntament de situar aquests elements separadors a carrers com Consell de Cent, Rocafort i Girona, a l’Eixample barceloní. Els blocs es van situar a la calçada, on anteriorment hi havia cotxes aparcats, per tal d’ampliar l’espai per als vianants, que els solen utilitzar com a bancs per seure.Un informe pericial aportat per l’advocat, i que ara la fiscal estudia, considera que els bancs s’haurien de col·locar a les voreres o ser protegits per elements de contenció que evitin l’impacte dels vehicles, sobretot motos i bicis.Els grups municipals de JxCat i PP van advertir de la perillositat d’aquests blocs i un advocat ha aportat la denúncia i l’informe pericial al ministeri públic.Colau defensa la mesuraPreguntada per aquesta qüestió en roda de premsa, Colau ha defensat la mesura i ha assegurat que l’Ajuntament vol una Barcelona “més agradable, més verda, més sostenible, menys contaminada, menys sorollosa i més segura”. “Més del 95% dels centenars d’accidents greus a la ciutat estan relacionats amb el cotxe i la moto, la immensa majoria”, ha dit, explicant per què s’ha de reduir la velocitat a tota la ciutat. “En aquests carrers on s’han guanyat pacificacions amb elements fisics a calçada són precisament carrers on s’ha reduit la velocitat a 30”, ha afegit. L’alcaldessa ha assenyalat que la transformació de l’espai públic a Barcelona “no té marxa enrere”.