Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La fiscalia demana tres anys de presó per a les feministes que van tallar les vies d’FGC a Sant Cugat el 8-M del 2018

ACN Barcelona.-La fiscalia demana tres anys de presó per desordres públics i 26.100,34 euros d’indemnització per a set feministes que el 8 de març del 2018 van tallar les vies […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-La fiscalia demana tres anys de presó per desordres públics i 26.100,34 euros d’indemnització per a set feministes que el 8 de març del 2018 van tallar les vies de FGC a Sant Cugat del Vallès en una acció que van realitzar una trentena de dones en el marc de la Vaga General Feminista. El tall de les vies va anar acompanyat de tot d’altres accions, com van ser piquets, tallers de pancartes o una de les manifestacions més multitudinàries de la història de Sant Cugat.

(En aquesta actualització, s’afegeix el posicionament de FGC, que al·lega que es va retirar del procés judicial i no demana cap pena per a les encausades)Segons la plataforma 8Mil Motius, van tallar les vies per assenyalar també que al transport públic s’hi cometen un 17,1% de les agressions fora de l’àmbit de la parella. Per això, en una roda de premsa davant del Departament de Territori de la Generalitat, de qui depèn FGC, han criticat els Mossos d’Esquadra per iniciar la denúncia i “dur a terme una actuació d’assetjament de les imputades per mitjà de trucades, visites a casa i actituds paternalistes”.”La Generalitat, que fa campanyes suposadament feministes d’una banda, permet d’altra banda que es dugui a terme aquesta acusació absolutament desproporcionada contra les feministes que lluitem dia rere dia al carrer, que donem la cara i posem els cossos per millorar la vida de les dones”, lamenten.FGC assegura que s’ha retirat de l’acusacióFonts de Ferrocarrils de la Generalitat han explicat a l’ACN que l’empresa es va apartar de les diligències que va obrir el jutge el 2 de novembre del 2018 i que el magistrat va acceptar la renúncia quatre dies després. Per tant, afegeix, FGC no figura com a denunciant ni com a part en el procediment i no ha demanat cap pena per a les encausades. Segons sosté l’empresa, és la Fiscalia la que va continuar d’ofici amb la causa.La protesta va tenir lloc el 8 de març el 2018 a les vies de l’estació de Sant Cugat del Vallès durant dues hores i, d’acord amb FGC, va afectar la mobilitat de 40.000 persones. El protocol intern de la companyia estableix que en aquests casos es dona trasllat de l’incident als Mossos d’Esquadra. El cos policial ho va posar en coneixement del jutjat, en un procediment que FGC hi constava com a denunciant fins a la seva retirada.