Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La fiscalia demana entre 7 i 8 anys i mig de presó per a 58 detinguts dels narcopisos del Raval

ACN Barcelona.-La fiscalia demana penes d’entre 7 i 8 anys i mig de presó per a 58 detinguts del primer macrooperatiu policial contra els narcopisos del Raval, a finals d’octubre […]

Agències 01/10/2019

ACN Barcelona.-La fiscalia demana penes d’entre 7 i 8 anys i mig de presó per a 58 detinguts del primer macrooperatiu policial contra els narcopisos del Raval, a finals d’octubre del 2018. Es tracta de la coneguda com a operació Bacar. Se’ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. En algun cas també el de tinença d’armes. El ministeri fiscal considera provat que es van dedicar a distribuir cocaïna, crack, heroïna, MDMA, haixix i marihuana almenys entre febrer i octubre del 2018. Segons l’escrit, “van conformar un entramat dedicat a ocupar pisos i locals” per convertir-los en punts de venda o narcopisos. Dibuixa una estructura formada per treballadors que estaven les 24 hores, responsables del pis, caps de domicili i subministradors de substàncies.

Segons l’escrit, els responsables del pis controlaven les quantitats de drogues, informaven els seus superiors, portaven la comptabilitat i donaven ordres als treballadors. Els caps de domicili recaptaven els guanys, resolien els conflictes i buscaven nous pisos per ocupar. L’escrit desgrana diversos narcopisos als carrers Avinyó, Robadors, Joaquim Costa, Carretes, Sant Climent, Valldonzella, Portal Nou, Lluna, Sant Gil, Tallers, Sant Rafael, Lancaster, Margarit, Salvadors, Còdols, Aurora, Josep Anselm Clavé i Riera Alta.La fiscalia demana l’expulsió dels detinguts que estiguin en situació irregular segons la Llei d’estrangeria. Porta aquest cas el jutjat número 27 de Barcelona.