Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La fiscalia demana al Suprem que no admeti a tràmit la querella de Torra contra la JEC

ACN Madrid.-La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al tribunal que no admeti a tràmit la querella del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la Junta Electoral Central (JEC) […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Madrid.-La Fiscalia del Tribunal Suprem ha demanat al tribunal que no admeti a tràmit la querella del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la Junta Electoral Central (JEC) per un delicte de prevaricació. La fiscalia subratlla que la JEC està obligada a garantir la Llei electoral i diu que Torra va incomplir els seus requeriments reiteradament, amb “subterfugis inacceptables i basats en una equívoca i genèrica redacció dels acords”. Tot plegat només tenia com a objectiu, continua, “retardar el compliment d’allò acordat o incomplir-ho finalment, malgrat les burdes maniobres d’emmascarament d’imatges o expressions clarament partidistes”. La junta, diu fiscalia, “no podia quedar impassible” i per això obre expedient i trasllada al ministeri fiscal el comportament “inacceptable” del president de la Generalitat.

Així mateix, també rebutja que les resolucions de la JEC hagin vulnerat el dret fonamental a la llibertat d’expressió, perquè no són drets absoluts “en el sentit que no admetin restriccions”. Això és el que fa la Llei electoral, afegeix el ministeri fiscal, quan restringeix temporalment els missatges en període electoral.