Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

La fiscalia demana 3 anys de presó per a un home per crits antisemites en una manifestació del 12-O del 2021 a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La fiscalia demana tres anys de presó i 3.600 euros de multa per a un home que va fer càntics antisemites durant una manifestació d’ultradreta a Barcelona el 12 d’octubre del 2021. Durant la marxa per Montjuïc, l’home va fer crits a favor de l’assassinat dels jueus. Per això, el ministeri públic l’acusa d’un delicte d’odi i contra els drets fonamentals. Algunes d’aquestes expressions eren, per exemple, ‘mort als jueus’, ‘mata jueus’, ‘mort a Israel’. A aquests càntics s’hi van sumar un número indeterminat de manifestants, més joves que l’acusat, que no van poder ser identificats policialment. El judici està previst per dimecres vinent a l’Audiència de Barcelona.

Segons el relat de la fiscalia, el 12 d’octubre del 2021, en la tradicional manifestació d’ultradreta a Montjuïc convocada per Democracia Nacional, hi van acudir entre 180 i 250 persones sota el lema ‘No nos engañan, Cataluña es España’. Durant el recorregut es van fer visques a Hitler i Franco, crits contra els ‘rojos’, els independentistes i els ‘mena’.

Publicitat

En un moment de la manifestació, l’acusat, “mogut per la seva animadversió als jueus i a Israel”, va començar a proferir de forma reiterada “càntics antisemites que instigaven de forma clara i nítida a despertar entre els assistents sentiments de violència, odi o hostilitat contra la comunitat jueva”.

L’acusat va parar de cridar quan va ser vist i interceptat pels Mossos d’Esquadra que vigilaven la manifestació, que van comptar amb la col·laboració del responsable de seguretat dels convocants de la manifestació.

Per tot això, la fiscalia li demana tres anys de presó, 3.600 euros de multa i cinc anys més d’inhabilitació per a exercir oficis educatius en l’àmbit docent, esportiu o de temps lliure. Per al judici, el ministeri públic demana la declaració de diversos mossos d’esquadra presents a la manifestació i el visionat de diversos vídeos de la mobilització.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió