Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La fiscalia arxiva el cas de la menor investigada per tallar les vies de l’AVE durant l’aniversari de l’1-O a Girona

ACN Girona.-La fiscalia de menors ha arxivat la causa contra la jove investigada per participar en el tall de les vies de l’AVE durant les mobilitzacions de l’aniversari de l’1-O […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Girona.-La fiscalia de menors ha arxivat la causa contra la jove investigada per participar en el tall de les vies de l’AVE durant les mobilitzacions de l’aniversari de l’1-O a Girona. L’acusació pública subratlla que té “dubtes clars” en la identificació de la menor per part de la policia espanyola. En concret, recull que l’atestat policial compara una “imatge de costat i no de front” d’una jove captada per les càmeres de videovigilància de l’estació poc després de les set del matí amb tres fotografies de la menor extretes de les xarxes socials. “Un comparativa de la que no es pot extreure ni deduir que la menor és la persona que apareix a la imatge el dia dels fets”, conclou la fiscalia. La menor era una de les 21 investigades arran de les mobilitzacions de l’1 d’octubre del 2018 a Girona.

La secció de menors de la fiscalia de Girona afirma que hi ha “dubtes clars” sobre la identificació de la jove citada a declarar l’11 de març passat per, suposadament, participar en el tall de les vies de l’AVE durant l’aniversari de l’1-O. Segons exposa la fiscalia, l’origen de les actuacions és l’atestat de la policia espanyola que recull la denúncia interposada per Adif i exposa que els manifestants van actuar amb violència a l’hora d’envair les vies, van provocar afectacions a alguns combois i van causar desperfectes. En aquest atestat, continua la fiscalia de menors, consta una diligència de visionat de les imatges captades per les càmeres de videovigilància de l’estació, de els quals en van extreure fotogrames. Aquests fotogrames són els que la policia espanyola va fer servir per identificar els investigats per la mobilització, entre els quals els setze detinguts els 16 de gener entre els que hi ha els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, i el fotoperiodista Carles Palacio. Segons exposa la fiscalia de menors, els agents van identificar les persones que apareixien a les gravacions fent servir Internet o amb bases de dades policials. En el cas de la menor, la fiscalia detalla que la policia estatal fa servir tres fotografies seves extretes de les xarxes socials per identificar-la com una jove que apareix en imatges a les 7.05 del matí a l’estació. “Sorgeixen dubtes clars perquè únicament consta una comparativa entre una fotografia del dia dels fets on es pot apreciar una imatge de costat, i de front, d’una jove i tres fotografies de la menor fetes en èpoques diferents”, argumenta la fiscalia que afegeix que no es pot “extreure ni deduir” que la menor és la persona que surt a la imatge. “Com que no comptem amb cap altre indici, s’acorda el sobreseïment provisional davant l’existència de dubtes clars sobre una possible imputació”, conclou la fiscalia.