Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

La fiscal demana dos anys de presó per una de les cinc denúncies contra el metge acusat d’abusar de mosses d’esquadra

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La fiscal demana dos anys de presó per una de les cinc denúncies contra el metge acusat d’abusar de mosses d’esquadra. Segons l’escrit d’acusació -avançat pel programa ‘Planta Baixa’ de TV3 i al qual ha tingut accés l’ACN- els fets d’aquesta denúncia concreta van tenir lloc el 6 de novembre del 2019, quan en el marc d’una visita mèdica el facultatiu hauria fet tocaments a l’agent. La fiscal considera que aquests fets constitueixen un delicte d’abús sexual -segons el Codi Penal vigent en aquell moment- del qual n’és autor l’acusat. El metge, que va ser apartat del servei, ja té una condemna de dos anys de presó per una altra de les demandes. A més està processat per alguna de les altres denúncies, una de les quals per agressió sexual.

A banda de la pena de dos anys de presó, la fiscal també demana que l’acusat sigui inhabilitat per a exercir el dret de sufragi passiu durant el mateix temps. A banda reclama una indemnització de 5.000 euros per danys morals per a l’agent.

Publicitat

Segons el relat dels fets que fa la fiscal, l’agent dels Mossos va acudir al metge en el marc dels tràmits per una adaptació del seu horari laboral. En el transcurs de la visita el metge va demanar a la mossa que es quedés en roba interior per a explorar-la.

Després de fer-li una exploració de l’esquena li va dir que es tombés a la llitera per fer-li una exploració ginecològica. L’agent li va dir que ja se n’havia fet i que tot estava correcte, però el metge li va dir que no estava de més.

“Acte seguit, amb la intenció de satisfer l’instint sexual, li va fer tocaments als pits, primer per dins dels sostens i després amb els pits a l’aire, i li va fer tocaments al pubis i als engonals, arribant fins als glutis i la zona anal”, escriu la fiscal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió