Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La firma catalana Sateliot prestarà serveis de ‘roaming’ des de l’espai per “democratitzar” l’Internet de les Coses

ACN Barcelona.-La firma catalana Sateliot, primer operador de telecomunicacions per satèl·lit que preveu dotar de connectivitat global i contínua l’univers de l’Internet de les Coses (IoT per les sigles en […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-La firma catalana Sateliot, primer operador de telecomunicacions per satèl·lit que preveu dotar de connectivitat global i contínua l’univers de l’Internet de les Coses (IoT per les sigles en anglès) amb xarxa 5G, prestarà serveis de ‘roaming’ des de l’espai per “democratitzar” aquestes connexions, segons una nota de la companyia. L’empresa treballa amb el centre tecnològic i2CAT en un projecte d’investigació “pioner a Europa” que adapta la xarxa per comunicar tots els elements del procés, nanosatèl·lits, estacions base, dispositius IoT i operadors. Sateliot desenvolupa un programari per fer que els seus nanosatèl·lits funcionin com a torres de comunicació des de l’espai i puguin proporcionaran cobertura 5G IoT als operadors mòbils.

L’objectiu del projecte, una aplicació de l’IoT a gran escala, és donar resposta al buit de connectivitat que “encara assola el 90% del planeta”. La iniciativa forma part d’un pla d’investigació i desenvolupament de l’empresa en virtut del qual preveu invertir 20 milions d’euros en els pròxims anys.Sateliot preveu començar a desplegar fins a un centenar de nanosatèl·lits a l’espai a partir del març d’aquest any.