Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La fira virtual UNIferia rep més de 12.500 visites en el primer dia de funcionament

ACN Barcelona.-El coronavirus està obligant a traslladar al món virtual qualsevol activitat prevista. En aquest context, i després de l’ajornament del Saló de l’Ensenyament, les universitats catalanes van optar per […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-El coronavirus està obligant a traslladar al món virtual qualsevol activitat prevista. En aquest context, i després de l’ajornament del Saló de l’Ensenyament, les universitats catalanes van optar per la fira virtual UNIferia, que en el seu primer dia en marxa –aquest dijous- va rebre fins a 12.562 visites. Segons ha explicat a l’ACN Tere Lopez, del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la Universitat de Barcelona (UB) i coordinadora de la fira, la iniciativa està funcionant molt bé i en el primer dia es van registrar fins a 1.585 usuaris. El registre és necessari per tal de poder parlar a través de xats o videoconferències amb els equips de cada centre però la part en obert permet fer un passeig virtual per l’oferta formativa de graus.

La fira va començar aquest dijous i finalitzarà demà dissabte, tot i que la informació romandrà disponible al web fins a l’octubre. La plataforma està integrada per la Universitat Abat Oliba CEU, la UAB, la UB, la UdG, la UdL, la UIC Barcelona, la UOC, la UPC, la UPF, la URL, la URV, i la UVic-UCC.Després d’un dia de funcionament, Lopez ha fet una valoració molt positiva de la rebuda per part dels estudiants, als que anima a registrar-se per tal de poder interactuar directament amb les universitats sobre la seva oferta formativa, com realitzar la matrícula o les beques disponibles. La coordinadora ha volgut destacar també que els centres universitaris s’han bolcat en aquesta fira i que, tot i que no els vegin presencialment, els estudiants tenen a la seva disposició al personal de les universitats per informar-los sobre els graus que poden cursar. Més enllà de la interacció, els estudiants poden accedir virtualment als estands de cada universitat i consultar el material que cadascuna d’aquestes ha posat al seu abast com tríptics, vídeos o enllaços d’interès. La plataforma incorpora també un punt d’informació principal on els usuaris poden trobar dades generals sobre el sistema universitari català i un cercador per localitzar els diferents títols dels centres participants. UNIferia és la fira virtual creada per la CRUE que té per objectiu difondre la informació sobre l’oferta acadèmica dels estudis de grau i de màster de les universitats de l’àmbit estatal i de la qual ja se n’han fet dues edicions. En aquest cas, es tracta d’una edició especial per als graus de les universitats catalanes després de l’ajornament del Saló de l’Ensenyament. A més, del 23 al 27 de març, la CRUE activarà la primera edició d’UNIferia Màster amb l’oferta d’estudis de màster de més d’una cinquantena d’universitats espanyoles, entre les quals hi ha set de les universitats catalanes.