Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La fira Seafood espera tenir un impacte de 100 milions d’euros tot i les absències de Rússia i d’empreses xineses

ACN Barcelona – La fira Seafood, el saló de productes del mar més important del món, celebrarà aquest mes d’abril la seva primera edició a Barcelona després de gairebé tres […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – La fira Seafood, el saló de productes del mar més important del món, celebrarà aquest mes d’abril la seva primera edició a Barcelona després de gairebé tres dècades a Brussel·les. La cita espera tenir un impacte econòmic a la ciutat de més de 100 milions d’euros i igualar els 29.000 assistents del 2019, la darrera edició abans de la pandèmia. “Vam estar a Brussel·les durant 27 anys, això és una pista que el nostre objectiu és quedar-nos aquí i créixer a llarg termini”, ha explicat aquest dijous en roda de premsa la responsable del saló, Liz Plizga. Enguany, la cita espera reunir empreses de 76 països tot i l’absència de Rússia i la reduïda participació de la Xina, un dels principals mercats mundials del peix i el marisc.

Aquest 2022 el saló se celebrarà entre el 26 i el 28 d’aril i ocuparà gairebé 40.000 metres quadrats d’exposició. Entre les principals novetats hi haurà l’auge dels plats precuinats, una tendència accentuada durant el confinament, i l’eclosió de les proteïnes d’origen marí.

Després de tres anys sense cites presencials, els organitzadors del Seafood esperen reunir unes 1.500 empreses de sectors com la pesca, les conserves, els congelats o l’aqüicultura, la indústria de la cria en captivitat de peixos i crustacis. També es vol atraure a representants del sector importador, la distribució i l’hostaleria.

“És un esdeveniment mundial líder que se celebra al nostre país, que també té una indústria molt rellevant en aquest sector”, ha destacat el director general de Fira de Barcelona, Constantí Vilallonga. De fet, en aquesta edició, se sumaran al saló empreses locals com Balfegó & Balfegó, una firma de l’Ametlla de Mar especialitzada en la tonyina vermella.

Durant el saló d’enguany també s’organitzaran sessions divulgatives amb més de 65 experts i s’entregaran els premis “Seafood Excellence Global Awards”, que reconeixen els millors productes del mar de l’any. 

Entre els participants hi haurà 59 pavellons nacionals i regionals i representants de països amb un destacat sector pesquer com l’Índia, els Estats Units, Noruega, el Perú o Vietnam.