Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La fira Formaocupa de Lleida oferirà més de 30 activitats digitals informatives i formatives

ACN Lleida.-La primera edició del Saló de la formació i ocupació de Lleida, Formaocupa, que es desenvoluparà el 5 i 6 de maig en format digital, acollirà més de 30 […]

Avatar
Agències 03/05/2021

ACN Lleida.-La primera edició del Saló de la formació i ocupació de Lleida, Formaocupa, que es desenvoluparà el 5 i 6 de maig en format digital, acollirà més de 30 activitats formatives i informatives que es podran seguir gratuïtament prèvia inscripció al web del certamen. La inscripció permet accedir tant al programa d’activitats de la fira digital com al contingut presentat pels expositors, així com demanar cita, en format teletrucada, per tal de demanar orientació i assessorament. Cal destacar que l’Institut Municipal Salvador Seguí (IMO) ha potenciat activitats i entitats de formació ocupacional i d’ofertes laborals. El saló està organitzat per Fira de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat, amb el suport de l’IMO i GLOBALleida.

Formaocupa, que es durà a terme en format digital amb la participació de 60 expositors, vol servir per orientar i assessorar els joves i les seves famílies amb vista al seu futur acadèmic i laboral, Els quatre eixos del certamen són l’orientació, la formació, les oportunitats laborals i les oportunitats de negoci.En l’àmbit de l’Orientació, es duran a terme xerrades organitzades per la UOC, la direcció general Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial i pel Departament d’Educació, respectivament. L’IMO també ha previst diverses activitats informatives durant el saló per donar a conèixer la tasca de l’ens i per ajudar en la cerca de feina.En el capítol de la Formació, hi haurà diferents activitats durant els dos dies de la fira, organitzades per Educació, l’IMO, CCOO, Ilerna i l’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer, entre altres. Els dies 5 i 6 també es duran a terme sessions informatives relatives a les àrees de formació de Cinema, Efectes Visuals (VFX), Animació de Personatges i Criatures, Art 3D en Videojocs i Concept Art, organitzades per FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School.Quan a les Oportunitats Laborals, s’ha programat una sessió de cites ràpides amb empreses (speed job dating), organitzada per l’IMO, i altres xerrades i serveis que duran a terme des de l’Institut Municipal d’Ocupació. Finalment, en Oportunitats de negoci i emprenedoria, es duran a terme diferents activitats com ara la projecció de l’entrega dels Premis ImpulsFP celebrada el dia 23 d’abril de 2021, organitzada per Educació, i sessions que durà a terme GLOBALleida i l’IMO.Concurs ‘Turisme de natura: noves oportunitats de futur’Els responsables dels Cicles Formatius de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit ambiental de l’Institut Hug Roger III de Sort oferiran el dia 5 una xerrada-concurs per exposar la situació actual del turisme de natura, les problemàtiques sorgides amb la pandèmia i les noves oportunitats de futur. La xerrada tindrà una part participativa, amb un concurs on hi ha vinculats diferents agents turístics i representants del territori lleidatà, a fi d’introduir la importància d’aquest cicle i de les competències professionals que inclou. El millor concursant tindrà un val de 2×1 en una baixada de ràfting.