ACN Vilafranca del Penedès – La 358a Fira del Gall de Vilafranca del Penedès se celebrarà el 17 i 18 de desembre amb previsió de recuperar el màxim esplendor de la cita, deixant enrere els condicionants de la covid. Els organitzadors, però, han hagut d’enfrontar-se enguany a “l’entrebanc” de l’augment de preus, segons han admès aquest dimarts durant la presentació de la fira. I és que les granges recorden que s’ha disparat el preu del gra amb què alimenten els galls. Pel que fa a la programació, destaca l’estrena de l’espai de tastos gastronòmics en col·laboració amb la DO Penedès. La nova carpa complementa la mostra de plats que ofereixen els restauradors i que aquest cop es podran recollir amb carmanyoles dutes de casa.
L’espai de tastos s’ubicarà al lateral del pavelló Firal i organitzarà sessions monogràfiques del Gall del Penedès, així com també maridatges de formatges i d’embotits, segons han detallat aquest dimarts l’Ajuntament de Vilafranca, els criadors i la DO Penedès durant la presentació de la programació.
D’altra banda, com és tradició, durant el cap de setmana els visitants podran comprar plats cuinats amb Gall del Penedès o bé triar l’animal viu i recollir-lo hores després sacrificat. També hi haurà la possibilitat de comprar-lo tallat i preparat per ser cuinat a casa. Un altre dels espais clàssics serà el Wine Bar organitzat per la DO Penedès, així com la fira d’artesania i el mercat de brocanters.
En paral·lel al vessant més gastronòmica, la Fira del Gall celebrarà enguany el 25è aniversari de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma. Als quatre personatges vilafranquins -el Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àliga i l’Aligueta Tramuntana-, s’hi sumaran les bèsties de la Pobla de Montornès, de Palau-Solità i Plegamans, del Vendrell i del Barri Gòtic de Barcelona en una cercavila que es farà diumenge al migdia.