Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Fira de Titelles de Lleida celebrarà el 8 de juliol una edició d'”emergència” concentrada en un sol dia

ACN Lleida.-La Fira de Titelles de Lleida celebrarà la seva 31a edició el dimecres 8 de juliol. Serà una fira d’”emergència” que, de manera “excepcional”, concentrarà la programació en un […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Lleida.-La Fira de Titelles de Lleida celebrarà la seva 31a edició el dimecres 8 de juliol. Serà una fira d'”emergència” que, de manera “excepcional”, concentrarà la programació en un sol dia i en un espai, el Teatre de la Llotja, després d’haver hagut de posposar el certamen, previst inicialment pels dies 1, 2 i 3 de maig arran de la crisi provocada del coronavirus. L’organització s’ha resistit a suspendre la pròxima edició de la Fira de Titelles, certamen de referència al sector del teatre de titelles i les arts escèniques, amb professionals vinguts d’arreu d’Europa i del món. Per això, ha apostat per redissenyar la fira amb l’objectiu de mantenir els dos pilars fonamentals del certamen, el professional i el de festa popular.

La Fira de Titelles ha optat per redissenyar la 31a edició i concentrar la programació en un sol dia, el dimecres 8 de juliol. L’organització vol mantenir, d’aquesta manera, els dos pilars essencials del certamen. Per una banda, la vessant professional, on assisteixen acreditats (programadors, agents, festivals i companyies acreditades) i que “genera impacte al sector”, amb la compra venda d’espectacles i jornades professionals i d’intercanvi i presentacions. D’altra, la vessant de festa popular amb públic vingut d’arreu, actuacions a l’aire lliure i diferents activitats paral·leles. Aquesta Fira “excepcional” es desenvoluparà en un mateix lloc, el Palau de Congressos La Llotja de Lleida, on s’ocuparan tots els espais disponibles, les sales d’exhibició, les sales polivalents i la plaça exterior. L’objectiu és que “les companyies segueixin disposant de l’aparador que suposa la Fira de Titelles de Lleida”.Aquesta pròxima edició del certamen també tindrà aspectes que el faran diferent, no només pel que fa a la seva durada, sinó també per l’exhibició d’espectacles. Per una banda, els espectacles de carrer es podran gaudir complerts (professionals i públic) i, per l’altra, els de sala actuaran només davant dels professionals i en format ‘showcase’ (presentant només 20 minuts de cada producció, per tal de potenciar al màxim la cabuda de la majoria d’espectacles.En aquests moments, l’organització està donant forma, a contra rellotge, a aquesta 31a edició de la Fira de Titelles, que s’ha hagut de “reinventar” davant els “moments excepcionals” actuals, fet que suposa “començar de zero molts aspectes de la feina realitzada durant mesos”.En aquest sentit, el certamen aposta per “responsabilitat” per potenciar, en primer lloc, les companyies catalanes i nacionals per damunt de les internacionals. Així mateix, la Fira vol agrair “la bona predisposició” de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, que “en tot moment s’ha mostrat disposada a col·laborar, així com també a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat. A la vegada, l’organització, vol agrair “la comprensió i bona disposició de les companyies seleccionades i professionals implicats que s’han vist també afectats”.