Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La Fira de Reus reobre amb bona afluència de clients després d’un mes i mig d’aturada

ACN Reus.-El Centre Comercial Fira de Reus ha reobert amb bona afluència de clients, després d’un mes i mig de tancament per la pandèmia. Ja en les primeres hores d’obertura […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Reus.-El Centre Comercial Fira de Reus ha reobert amb bona afluència de clients, després d’un mes i mig de tancament per la pandèmia. Ja en les primeres hores d’obertura d’aquest dilluns, la Fira ha notat un augment del 24% de clientela respecte la reobertura del passat 25 de maig. “La gent tenia ganes de veure’ns”, diu Mayte Forján, gerent de la Fira. Segons Forján, encara s’és lluny d’una campanya de Nadal “normal”. Calcula que es parteix d’un 70% de baixada d’afluència, percentatge que es vol remuntar en aquesta segona quinzena de desembre i recuperar “parcialment” la campanya. El centre comercial reobre amb la immensa majoria de botigues amb la persiana aixecada, en concret un 97% dels comerços -el que representa 63 dels 67 locals de la Fira.

Tant comerciants com visitants esperaven la reobertura del centre comercial després del segon tancament obligatori d’aquestes setmanes. Segons Forján, les decisions de l’administració a “última hora”, en relació a les mesures restrictives, han fet que alguns operadors no hagin seguit el ritme i tenir el local en funcionament. Amb tot, la immensa majoria han pogut reprendre l’activitat.Fira de Reus ha reobert aquest dilluns amb controls d’aforament i fluxos als accessos, amb uns mecanismes a les portes per garantir una bona ventilació del recinte. S’ha ampliat el personal de vigilància i neteja. Amb el 30% d’aforament, a la Fira hi poden confluir, en les zones comunes, fins a 3.110 persones, un volum que la gerent del centre comercial creu que no s’arribarà a assolir, ni en les hores punta. Al marge de l’afluència, que serà inferior a un Nadal “normal”, s’hi troba la facturació. “I no té correlació, perquè la mitjana de despesa per cada compra enguany és superior”, apunta Forján. Al seu torn, els establiments indiquen en els aparadors el nombre màxim de persones permeses a l’interior. A Tarragona fins i tot s’han vist cues per entrar en alguns establiments, com la cadena ‘Primark’ al parc Central.