Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

La fira de Nadal de la Sagrada Família arrenca adaptada a la covid-19 i sota la pluja

ACN Barcelona.-La fira de Nadal de la Sagrada Família ha obert portes aquest dissabte al matí, reduïda i adaptada al context de crisi sanitària, amb una estrena deslluïda pel mal […]

Avatar
Agències 28/11/2020

ACN Barcelona.-La fira de Nadal de la Sagrada Família ha obert portes aquest dissabte al matí, reduïda i adaptada al context de crisi sanitària, amb una estrena deslluïda pel mal temps. Enguany hi ha vora 50 parades, la meitat de l’habitual, per esponjar l’espai i evitar aglomeracions, i s’ha ordenat el sentit de la circulació dels visitants amb senyalitzacions i tanques. És l’efecte de la crisi sanitària en una de les cites tradicionals del Nadal, que amb tot ha seguit endavant i estarà oberta fins el proper 23 de desembre al davant de la basílica de Gaudí, aquesta sí, tancada al públic per la caiguda de visitants. Arbres i plantes de Nadal, pessebres i guarniments, alimentació de temporada i petits regals són l’oferta que llueix un any més la fira.

El mercat nadalenc de la Sagrada Família ha sobreviscut –com la Fira de Santa Llúcia- a la crisi de la covid-19, i aquest dissabte ha obert una vegada més als peus de la Sagrada Família, on s’instal·la per aquestes dates des de l’any 1962. “Aquest any la fira ens ha costat molt, amb les mesures anti-covid i tot plegat”, es lamenta la presidenta del sector de pessebres de la fira, Olga Corbera. La firaire es refereix així no només al cost material i protocol·lari per fer de la fira un espai segur sanitàriament, sinó també a com ha costat de concretar les condicions en què s’havia de celebrar enguany. “Que es faria, ho sabíem, però concret concret, ho vam saber la setmana passada”, relata. La bona notícia, hores d’ara, és que hagin pogut obrir i que l’Ajuntament ha rebaixat una mica les taxes que els cobra per l’ocupació de l’espai. Enguany la fira llueix més esponjada perquè hi ha només una cinquantena de parades, és a dir, la meitat que l’any passat. Una vintena són de figures i elements de pessebres, vuit d’arbres i plantes de Nadal, vuit més d’alimentació i tretze més de regals (principalment bijuteria, artesania i roba). L’altre efecte de la crisi sanitària és l’ordenació de la circulació de persones (no al voltant de la plaça però sí dins del ‘perímetre’ de davant dels estands) en un sentit únic. També són visibles, és clar, els dispensadors de gel hidroalcohòlic i els panells informatius sobre les mesures d’higiene i distància personal a respectar durant la visita. El bon temps no ha acompanyat l’estrena de la fira. Però, fins al migdia la pluja ha aparegut de forma intermitent i no prou intensa com per fer desistir els visitants. Al llarg del matí i malgrat la climatologia al llarg del matí hi ha hagut moviment de gent al voltant del mercat nadalenc. Això reforça l’esperança de Corbera en relació a la resposta de la gent en un any tan diferent. “Jo crec que sí que vindran, la gent te ganes de celebrar una mica el Nadal; potser les vendes no seran molt agraïdes, però de gent en vindrà”, confiava aquest matí mentre enllestia la seva pròpia parada, al carrer Mallorca. “Ara endavant, i esperem que tot funcioni”, ha desitjat.

Relacionats