Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Fira de Calella i l’Alt Maresme celebra quatre dècades amb una celebració multicultural

ACN Barcelona.-Calella commemorarà la 40ena edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme amb una celebració multicultural on s’homenatjaran Europa, Amèrica, Àsia i Catalunya. Amb l’eslògan ’40 anys al […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-Calella commemorarà la 40ena edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme amb una celebració multicultural on s’homenatjaran Europa, Amèrica, Àsia i Catalunya. Amb l’eslògan ’40 anys al món’ la fira calellenca, orientada a projectar els productes i la cultura popular i tradicional dels Països Catalans, organitzarà durant els dies 23, 24, 25 i 26 de setembre una sèrie d’activitats que giraran al voltant de quatre regions del món: Europa i la mediterrània, Amèrica amb Xile, l’Havana i Veracruz, Àsia i Catalunya. L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha valorat molt positivament l’esperit intercultural de l’acte, defensant que “no es pot ser universal sense respectar de manera fidedigna el singular”.

Durant els quatre dies, cada un dedicat a una regió convidada diferent, les instal·lacions de la fira acolliran activitats culturals de tota mena com mostres de dansa oriental i caribenya, tallers d’artesania i cal·ligrafia, demostracions de l’art del quimono o exhibicions de teatre infantil. L’encarregat d’obrir oficialment l’esdeveniment serà el músic occità Guillaume Lopez, que amb el concert d”Anda-Lutz’ durà els assistents a través d’un viatge musical des de l’Europa continental fins al Magreb, passant per les terres mediterrànies de la Península Ibèrica.Per adaptar-se a les mesures sanitàries actuals, la fira d’enguany oferirà l’opció de comprar les entrades en línia per reduir l’ús de paper, disposarà d’un segon escenari més petit per evitar aglomeracions, oferirà activitats amb aforament reduït i delimitarà les zones de taules i cadires per evitar aglomeracions i garantir que es respecten les mesures de distanciament social.