Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La Fira Argillà d’Argentona recupera el format presencial, amb control d’aforament i prop de 60 expositors

ACN Argentona.-Argentona (Maresme) ho té tot a punt per tornar a treure al carrer la Fira internacional Argillà. Després d’un traslladat al format virtual l’estiu passat degut a la pandèmia, […]

Agències 22/06/2021

ACN Argentona.-Argentona (Maresme) ho té tot a punt per tornar a treure al carrer la Fira internacional Argillà. Després d’un traslladat al format virtual l’estiu passat degut a la pandèmia, l’esdeveniment recupera enguany el contacte entre ceramistes i visitants. Ho farà del 2 al 4 de juliol al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia, un espai tancat que permet el control d’aforament. S’hi instal·laran 57 parades, la majoria d’artistes catalans i de l’estat espanyol, mentre també n’hi hauran procedents de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg. Aquest dimarts, l’organització ha fet públic el càntir 2021: obra d’Òscar Tusquets, emula un elefant com a símbol de la bona sort enmig de la recuperació post covid.

L’organització calcula que el recinte d’aquest any podrà acollir prop de 450 visitants, mentre hi haurà un espai complementari a la plaça de l’Església amb tallers, activitats i exposicions. L’alcaldessa d’Argentona, Gina Sabadell, ha destacat la “il·lusió” pel retorn a la presencialitat de la fira. “Com a societat ens cal aquesta interacció, tornar al carrer”, ha recalcat, tot preveient que el nou format de fira en recinte tancat “serà un èxit”.Respecte les activitats complementàries, la programació inclou demostracions de terrissa tradicional al torn, tallers infantils de torn i un taller de rakú per a adults el dissabte al vespre, així com les exposicions ‘natuRareza’, d’Alberto Bustos i ‘Ararat’, de Marc Iturri. Al mateix temps, dissabte i diumenge a la tarda es presentaran diversos films dins la mostra ‘Cineràmica 2021’. Com és tradició, la fira tancarà diumenge amb una trepitjada de fang. Pel que fa al càntir d’aquesta edició, Tusquets ha assegurat que la seva intenció era aconseguir una obra “que fes somriure” enmig de la crisi de la covid. Per això ha creat un càntir d’elefant batejat com a ‘Elefas’, que augura que acabarà convertint-se “en un record que generarà simpatia”. L’artista ha relatat que es va inspirar en els museus amb forma d’animal que s’exposen al Museu del Càntir. Durant la fira es posaran a la venda 3.000 unitats del nou càntir.